dc.contributor.advisor |
Ivánek, Ladislav
|
|
dc.contributor.author |
Borženská, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T21:48:13Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T21:48:13Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22665
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu, jejich historii, výrobě a rozdělení. Dále jsem pokračovala o stravovacích návycích a popis zajímavých míst. |
cs |
dc.format |
41s. |
cs |
dc.format.extent |
1770538 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Rakousko
|
cs |
dc.subject |
vídeňská gastronomie
|
cs |
dc.subject |
vlivy
|
cs |
dc.subject |
analyzovat
|
cs |
dc.subject |
Vídeň
|
cs |
dc.subject |
historické kořeny
|
cs |
dc.subject |
vídeňské pokrmy a nápoje
|
cs |
dc.subject |
Austria
|
en |
dc.subject |
Vienna?s gastronomy
|
en |
dc.subject |
historical roots
|
en |
dc.subject |
Vienna?s meals and bewerages
|
en |
dc.title |
Charakteristika vídeňské gastronomie |
cs |
dc.title.alternative |
Characterisation of Viennese Gastronomy. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Forman, Václav |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my bachelor thesis was to describe Vienna?s gastronomy and to analyse the influence of other cuisines to it. In the first chapter I focused on historical roots of the Vienna, that showes to us how it rose. Next I noted some fact about weather condition, fauna and flora in Austria. In the third chapter I described Vienna?s meals and bewerages. Special attention was given to Vienna?s beer and vine, their history, production and divi-sion. Further in the thesis, I wrote about eating habits and interesting places in Austria. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25749
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|