Metody izolace a detekce mléčných proteinů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Halabalová, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Škrobák, Filip
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T20:28:45Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T20:28:45Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22625
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o jednom z hlavních potravinářských artiklů a to o mléku. Jednou z nejcennějších složek mléka jsou bílkoviny. Jsou velmi potřebné pro mnohé tech-nologické postupy, popřípadě se používají jako výživové preparáty. Jejich použití přivádí mnoho provozů do problému jak vhodně izolovat a poté detekovat vybranou část proteinu. V této práci jsou popsány nejpoužívanější metody izolace a detekce v průmyslové sféře. Detekce je zaměřena na spolehlivé chromatografické metody. |
cs |
dc.format |
42s (55 936 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1668720 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mléko
|
cs |
dc.subject |
Proteiny
|
cs |
dc.subject |
Mléčné proteiny
|
cs |
dc.subject |
Izolace
|
cs |
dc.subject |
Chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Milk
|
en |
dc.subject |
Proteins
|
en |
dc.subject |
Milk proteins
|
en |
dc.subject |
Isolations
|
en |
dc.subject |
Chromatography
|
en |
dc.title |
Metody izolace a detekce mléčných proteinů |
cs |
dc.title.alternative |
Methods of Isolation and Detection Milk Proteins |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with one of the main food items milk. One of the most valuable constituents of milk are proteins. They are very necessary for many technological processes, or are used as nutritional preparations. Their use brings many plants into the problem of how to properly insulate and then detect a selected part of the protein. Below in this paper are described the most common methods for the isolation and detection in the food sector. The detection is focused on reliable chromatographic methods. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25779
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account