dc.contributor.advisor |
Kopecký, Luboš
|
|
dc.contributor.author |
Vlachová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T20:16:13Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T20:16:13Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22619
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce s názvem ?Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské? se zabývá měřením technologických parametrů vzorků pšenice, pro jejich začlenění do dané kategorie dle platných ČSN. V teoretické části je stručně popsána stavba obilného zrna, jeho chemické složení, rozdělení jakostí pšenice a principy stanovení technologických ukazatelů pšenice potravinářské. Pro praktickou část byly odebrány vzorky označené jako pšenice potravinářská, z nákupního střediska firmy Navos, a.s., pracoviště Kyjov. Výsledkem bylo zjištění, že jimi stanovené vzorky odpovídají normě pro zařazení pšenice do kategorie potravinářská. |
cs |
dc.format |
67 s. |
cs |
dc.format.extent |
2269137 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice potravinářská
|
cs |
dc.subject |
parametry jakosti
|
cs |
dc.subject |
stavba obilky
|
cs |
dc.subject |
food wheat
|
en |
dc.subject |
quality parameters
|
en |
dc.subject |
construction caryopsis
|
en |
dc.title |
Zjišťování základních parametrů pšenice potravinářské |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Basic Parameters of Bread Wheat |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Boudová Pečivová, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis ?Determination of basic parameters of food wheat? deals with measurement of technological parameters of wheat samples used for classification of wheat into individual categories according to applicable CSN (Czechoslovak standards). The theoretical part briefly describes a structure of a wheat grain and its chemical composition and outlines classification of quality categories of wheat and principles for determination of quality indicators of food wheat. In the practical part, an analysis is performed on samples of wheat labelled as food wheat. These samples were collected in the shop Navos, Kyjov. The analysis proved that analysed samples fully met criteria for their classification into food-wheat category. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25816
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|