dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Zálešák, Roman
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T19:13:47Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T19:13:47Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22599
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu vína tradiční technologií u malovinařů a technologií řízeným kvašením. Teoretická část popisuje historii a technologii výroby vína. Jsou popsány tradiční a moderní postupy a jejich vzájemné rozdíly. Praktická část práce hodnotí vína, která byla vyrobená tradiční nebo moderní metodou. Vína byla senzoricky hodnocena zasvěcennými hodnotiteli, kteří se podílely na celkovém hodnocení. Všechna hodnocení jsou znázorněna v grafech a tabulkách a dávají přehled o senzorických aspektech obou skupin. |
cs |
dc.format |
71 s. (95 957 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2244492 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
tradiční metody
|
cs |
dc.subject |
spontánní kvašení
|
cs |
dc.subject |
řízené kvašení
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
kategorie
|
cs |
dc.subject |
hodnocení
|
cs |
dc.subject |
degustační komise
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
traditional methods
|
en |
dc.subject |
spontaneous vinification
|
en |
dc.subject |
controlled vinification
|
en |
dc.subject |
yeast cell
|
en |
dc.subject |
category
|
en |
dc.subject |
valuation
|
en |
dc.subject |
tasting commetee
|
en |
dc.title |
Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením |
cs |
dc.title.alternative |
Senzory Evaluation of Wines Producet at Wine Grower with Traditional Production Technology in Comparsion to Modern Technology with Controlled Fermentation |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on production of wine by traditional technology smaller wine growers and technology of controlled fermenting. The theoretical part describes history and technology of producing wine. There are described traditional and modern methods and their differences. The practical part evaluate wine, which was produced by traditional or modern methods. Wine was sensory evaluate by knowlegable evaluators, who participated on total assessment. All assessments are in graphs and tables and show summary of sensory aspect of both group. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25805
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|