Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením

DSpace Repository

Language: English čeština 

Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gálová, Jitka
dc.contributor.author Zálešák, Roman
dc.date.accessioned 2013-10-08T19:13:47Z
dc.date.available 2013-10-08T19:13:47Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22599
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na výrobu vína tradiční technologií u malovinařů a technologií řízeným kvašením. Teoretická část popisuje historii a technologii výroby vína. Jsou popsány tradiční a moderní postupy a jejich vzájemné rozdíly. Praktická část práce hodnotí vína, která byla vyrobená tradiční nebo moderní metodou. Vína byla senzoricky hodnocena zasvěcennými hodnotiteli, kteří se podílely na celkovém hodnocení. Všechna hodnocení jsou znázorněna v grafech a tabulkách a dávají přehled o senzorických aspektech obou skupin. cs
dc.format 71 s. (95 957 znaků) cs
dc.format.extent 2244492 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject tradiční metody cs
dc.subject spontánní kvašení cs
dc.subject řízené kvašení cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject kategorie cs
dc.subject hodnocení cs
dc.subject degustační komise cs
dc.subject wine en
dc.subject traditional methods en
dc.subject spontaneous vinification en
dc.subject controlled vinification en
dc.subject yeast cell en
dc.subject category en
dc.subject valuation en
dc.subject tasting commetee en
dc.title Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením cs
dc.title.alternative Senzory Evaluation of Wines Producet at Wine Grower with Traditional Production Technology in Comparsion to Modern Technology with Controlled Fermentation en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on production of wine by traditional technology smaller wine growers and technology of controlled fermenting. The theoretical part describes history and technology of producing wine. There are described traditional and modern methods and their differences. The practical part evaluate wine, which was produced by traditional or modern methods. Wine was sensory evaluate by knowlegable evaluators, who participated on total assessment. All assessments are in graphs and tables and show summary of sensory aspect of both group. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25805
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
zálešák_2012_bp.pdf 2.140Mb PDF View/Open
zálešák_2012_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
zálešák_2012_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account