dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Novotná, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T17:45:44Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T17:45:44Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22588
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo u vybraných osob s obezitou zjistit, co je její pravděpodobnou příčinou na základě detailní nutriční anamnézy, zhodnotit jejich celkové stravovací zvyklosti a životní styl a navrhnout terapeutický postup léčby jejich obezity. Teoretické část práce se zabývá problematikou vzniku obezity, její terapií a způsoby vyšetření obézních pacientů. V praktické části práce byly zhodnoceny jídelníčky a celkový životní styl u pěti pacientů s obezitou. Do hodnocení byly zahrnuty celkové stravovací návyky pacienta, příjem potravin, jejich pestrost a vhodnost, byl zohledněn i pohybový režim pacienta. Příjem potravy byl srovnán s výživovými doporučeními. |
cs |
dc.format |
67 s., příloha 43 s. |
cs |
dc.format.extent |
2844568 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
obezita
|
cs |
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
jídelníček
|
cs |
dc.subject |
výživová doporučení
|
cs |
dc.subject |
pohybová aktivita
|
cs |
dc.subject |
body mass index
|
cs |
dc.subject |
obesity
|
en |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
meal plan
|
en |
dc.subject |
nutritional recommendations
|
en |
dc.subject |
physical activity
|
en |
dc.subject |
body mass index
|
en |
dc.title |
Hodnocení jídelníčků obézních pacientů |
cs |
dc.title.alternative |
Evaluation of Meal Plans of Patients with Obesity |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the diploma thesis was to determine the probable cause of obesity in selected obese people based on a detailed nutritional anamnesis, evaluate their overall eating habits and lifestyle and suggest the therapeutic process for treatment of their obesity. The theoret-ical part deals with the problems of obesity development, its treatment and examination methods of obese patients. In the practical part of this work meal plans and overall lifestyle of five obese patients were evaluated. The evaluation included patient overall eating habits, food intake, variety of foods and their suitability. The patient's exercise regimen was also taken into account. Food intake was compared with dietary recommendations. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25579
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|