Hodnocení jídelníčků obézních pacientů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení jídelníčků obézních pacientů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Novotná, Iveta
dc.date.accessioned 2013-10-08T17:45:44Z
dc.date.available 2013-10-08T17:45:44Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22588
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo u vybraných osob s obezitou zjistit, co je její pravděpodobnou příčinou na základě detailní nutriční anamnézy, zhodnotit jejich celkové stravovací zvyklosti a životní styl a navrhnout terapeutický postup léčby jejich obezity. Teoretické část práce se zabývá problematikou vzniku obezity, její terapií a způsoby vyšetření obézních pacientů. V praktické části práce byly zhodnoceny jídelníčky a celkový životní styl u pěti pacientů s obezitou. Do hodnocení byly zahrnuty celkové stravovací návyky pacienta, příjem potravin, jejich pestrost a vhodnost, byl zohledněn i pohybový režim pacienta. Příjem potravy byl srovnán s výživovými doporučeními. cs
dc.format 67 s., příloha 43 s. cs
dc.format.extent 2844568 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject obezita cs
dc.subject dieta cs
dc.subject jídelníček cs
dc.subject výživová doporučení cs
dc.subject pohybová aktivita cs
dc.subject body mass index cs
dc.subject obesity en
dc.subject diet en
dc.subject meal plan en
dc.subject nutritional recommendations en
dc.subject physical activity en
dc.subject body mass index en
dc.title Hodnocení jídelníčků obézních pacientů cs
dc.title.alternative Evaluation of Meal Plans of Patients with Obesity en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated The aim of the diploma thesis was to determine the probable cause of obesity in selected obese people based on a detailed nutritional anamnesis, evaluate their overall eating habits and lifestyle and suggest the therapeutic process for treatment of their obesity. The theoret-ical part deals with the problems of obesity development, its treatment and examination methods of obese patients. In the practical part of this work meal plans and overall lifestyle of five obese patients were evaluated. The evaluation included patient overall eating habits, food intake, variety of foods and their suitability. The patient's exercise regimen was also taken into account. Food intake was compared with dietary recommendations. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25579
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
novotná_2012_dp.pdf 2.712Mb PDF View/Open
novotná_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
novotná_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account