Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Mrázová, Barbora
dc.date.accessioned 2013-10-08T14:19:52Z
dc.date.available 2013-10-08T14:19:52Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22489
dc.description.abstract V teoretické části diplomové práce je charakterizován vitamin C, jeho vlastnosti, zdroje a ztráty v potravinách. Popsány jsou i běžně používané metody stanovení vitaminu C, se zaměřením na metodu HPLC. Experimentální část je zaměřena na stanovení kyseliny askorbové v ovoci metodou HPLC/UV v průběhu skladování u vybraných druhů ovoce (citron, pomeranč, mandarinka, kiwi, jablka Gloster, Golden Delicious a Gala, grep bílý a červený, limeta, pomelo, hruška, jahody). cs
dc.format 93 s. cs
dc.format.extent 3383834 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kyselina askorbová cs
dc.subject vitamin C cs
dc.subject ovoce cs
dc.subject skladování cs
dc.subject HPLC/UV cs
dc.subject ascorbic acid en
dc.subject vitamin C en
dc.subject fruit en
dc.subject storage en
dc.subject HPLC/UV en
dc.title Změny obsahu kyseliny askorbové v ovoci v průběhu skladování cs
dc.title.alternative Changes of Ascorbic Acid Content in Fruits during Storage en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2012-06-07
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis deals with vitamin C, its properties, benefits, sources and loss in foods. There are also described common methods of vitamin C determination, oriented on HPLC method . The experimental part is focused on the determination of the ascorbic acid in fruits by HPLC/UV during storage from chosen fruits (lemon, orange, tangerine, kiwi fruit, apple Gloster, Golden Delicious and Gala, white and red grapefruit, lime, pomelo, pear, strawberry). en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25547
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
mrázová_2012_dp.pdf 3.227Mb PDF View/Open
mrázová_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
mrázová_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account