Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Show full item record
No preview available
Title:
|
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání |
Author: |
Špunarová, Martina
|
Advisor: |
Buňka, František
|
Abstract:
|
Teoretická část práce je zaměřena na mléko jako surovinu pro výrobu sýrů holandského typu a charakteristiku technologie výroby. Pozornost je věnována popisu vlastností obalových materiálů využívaných při výrobě sýrů. Za tím účelem byl založen zrací pokus se sýry eidamského typu, které byly zabaleny do různých zracích obalů. Při hodnocení zracího pokusu byly sledovány hmotnostní úbytky jednotlivých typů sýrů během zrání. Z výsledků pokusů jsou jednoznačně průkazné hmotnostní úbytky během procesu zrání. Diference hmotnostního úbytku je dána typem obalu, přičemž nejvyšší úbytek (12,37 %) byl zjištěn u nátěru z polymerních hmot, naopak nejnižší úbytek (0,15 %) byl zjištěn u potravinářského vosku. Třetím z hodnocených typů obalů byly smrštitelné fólie, jejichž výsledky hmotnostního úbytku vykazovaly také nízké hodnoty (0,17 - 0,25 %). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22461
|
Date:
|
2012-01-06 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
A
25510
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account