dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Dlapová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T10:50:28Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T10:50:28Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22399
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá antioxidační aktivitou a obsahem polyfenolů v průběhu procesu sladování. Teoretická část popisuje výrobu sladu, látky s antioxidační povahou a také možnosti, jak polyfenolické látky ve sladu stanovit. V experimentální části byly ana-lyzovány vzorky ječmene a sladu v jednotlivých fázích výroby. Bylo provedeno měření pro stanovení celkové antioxidační aktivity metodou DPPH a obsahu celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteauovým činidlem. |
cs |
dc.format |
78 |
cs |
dc.format.extent |
8141281 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ječmen
|
cs |
dc.subject |
slad
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometr
|
cs |
dc.subject |
barley
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
spectrophotometer
|
en |
dc.title |
Sledování antioxidační aktivity ječmene během procesu sladování |
cs |
dc.title.alternative |
Observation of the Antioxidant Activities of Barley during Malting |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2012-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the antioxidant activity and polyphenol content during the malting process. The theoretical part describes the production of malt, substances with antioxidant character and ways of polyphenolic substances in the malt to determine. In the experimen-tal part were analyzed barley and malt in various stages of production. Measurements were taken for determination of total antioxidant activity by DPPH and total polyphenol content by Folin-Ciocalteau agent. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25721
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-02 |
|