dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Klánová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T06:24:53Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T06:24:53Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22306
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá stanovením stravitelnosti jednotlivých genotypů hlíz jakonu metodou in vitro. U těchto genotypů byly dále zjištěny hodnoty vlhkosti, sušiny a popela. V teoretické části byly popsány vybrané čeledi andských plodin, jejich botanické a chemické vlastnosti. V dalším úseku práce byla charakterizována historie, rozšíření, chemické složení, využití, pěstování a botanika jakonu samotného. Poslední dvě kapitoly byly věnovány trávicí soustavě a metodám stanovení stravitelnosti. |
cs |
dc.format |
73 s. |
cs |
dc.format.extent |
15242959 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Andské plodiny
|
cs |
dc.subject |
jakon
|
cs |
dc.subject |
hlízy
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
Andean crop
|
en |
dc.subject |
yacon
|
en |
dc.subject |
tubers
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.title |
Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro |
cs |
dc.title.alternative |
Digestibility Determination of Yacon Tubers by In Vitro Method. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2012-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the digestibility of the genotypes of yacon tubers in vitro. These genotypes were also determined to moisture, dry matter and ash. In the theoretical part the selected families were described Andean crops, their botanical and chemical properties. The next section was characterized by history, distribution, chemical composition, utilization, cultivation of yacon and botany itself. The last two chapters are devoted to the digestive system and methods of determining digestibility. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25539
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-02 |
|