Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Klánová, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-08T06:24:53Z
dc.date.available 2013-10-08T06:24:53Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22306
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá stanovením stravitelnosti jednotlivých genotypů hlíz jakonu metodou in vitro. U těchto genotypů byly dále zjištěny hodnoty vlhkosti, sušiny a popela. V teoretické části byly popsány vybrané čeledi andských plodin, jejich botanické a chemické vlastnosti. V dalším úseku práce byla charakterizována historie, rozšíření, chemické složení, využití, pěstování a botanika jakonu samotného. Poslední dvě kapitoly byly věnovány trávicí soustavě a metodám stanovení stravitelnosti. cs
dc.format 73 s. cs
dc.format.extent 15242959 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Andské plodiny cs
dc.subject jakon cs
dc.subject hlízy cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject Andean crop en
dc.subject yacon en
dc.subject tubers en
dc.subject digestibility en
dc.title Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro cs
dc.title.alternative Digestibility Determination of Yacon Tubers by In Vitro Method. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the digestibility of the genotypes of yacon tubers in vitro. These genotypes were also determined to moisture, dry matter and ash. In the theoretical part the selected families were described Andean crops, their botanical and chemical properties. The next section was characterized by history, distribution, chemical composition, utilization, cultivation of yacon and botany itself. The last two chapters are devoted to the digestive system and methods of determining digestibility. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25539
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
klánová_2012_dp.pdf 14.53Mb PDF View/Open
klánová_2012_vp.pdf 63.45Kb PDF View/Open
klánová_2012_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account