Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Psotová, Adéla
dc.date.accessioned 2013-10-08T04:21:05Z
dc.date.available 2013-10-08T04:21:05Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22255
dc.description.abstract Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními dostupnými druhy müsli v ČR a charakteristikou komponent, ze kterých je müsli složeno. Nejrozsáhlejší prostor je proto věnován obilovinám. Tato práce se zabývá i technologickým zpracováním ovoce a krátce charakterizuje i chemické složení ořechů, semínek a nejpoužívanějších pseudocereálií pro výrobu müsli. Poslední kapitola teoretické části je pak zaměřena na biochemický popis trávení sacharidů, tuků a bílkovin. Praktická část práce je zaměřena na stanovení sušiny, vlhkosti, popela, neutrálně-detergentní vlákniny a stravitelnosti v sedmi vybraných druzích sypaného müsli dostupného na trhu ČR. cs
dc.format 61 s., 2 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1294562 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject müsli cs
dc.subject obiloviny cs
dc.subject neutrálně-detergentní vláknina cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject muesli en
dc.subject cereals en
dc.subject neutral-detergent fiber en
dc.subject digestibility en
dc.title Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli cs
dc.title.alternative The Determination of Digestibility and Fiber in Müsli en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2012-06-18
dc.description.abstract-translated Theoretical part of this thesis is focused on kind of muesli and characterizes its components. In terms of components is the largest area devoted to cereals. This thesis also deals with technological processing and there is a briefly characterized the chemical composition of nuts, seeds and pseudocereals whose the most are widely used for production of muesli. Last chapter is focused on the biochemical description of the digestibility of carbohydrates, lipids and proteins. The practical part is focused on the determination of dry matter, moisture, ash, neutral-detergent fiber and digestibility of seven selected species loose muesli which is available on the market in the ČR. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25829
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-11


Files in this item

Files Size Format View
psotová_2012_bp.pdf 1.234Mb PDF View/Open
psotová_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
psotová_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account