dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Psotová, Adéla
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T04:21:05Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T04:21:05Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22255
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními dostupnými druhy müsli v ČR a charakteristikou komponent, ze kterých je müsli složeno. Nejrozsáhlejší prostor je proto věnován obilovinám. Tato práce se zabývá i technologickým zpracováním ovoce a krátce charakterizuje i chemické složení ořechů, semínek a nejpoužívanějších pseudocereálií pro výrobu müsli. Poslední kapitola teoretické části je pak zaměřena na biochemický popis trávení sacharidů, tuků a bílkovin. Praktická část práce je zaměřena na stanovení sušiny, vlhkosti, popela, neutrálně-detergentní vlákniny a stravitelnosti v sedmi vybraných druzích sypaného müsli dostupného na trhu ČR. |
cs |
dc.format |
61 s., 2 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1294562 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
müsli
|
cs |
dc.subject |
obiloviny
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
muesli
|
en |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fiber
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.title |
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v müsli |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Digestibility and Fiber in Müsli |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2012-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
Theoretical part of this thesis is focused on kind of muesli and characterizes its components. In terms of components is the largest area devoted to cereals. This thesis also deals with technological processing and there is a briefly characterized the chemical composition of nuts, seeds and pseudocereals whose the most are widely used for production of muesli. Last chapter is focused on the biochemical description of the digestibility of carbohydrates, lipids and proteins. The practical part is focused on the determination of dry matter, moisture, ash, neutral-detergent fiber and digestibility of seven selected species loose muesli which is available on the market in the ČR. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25829
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-11 |
|