dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Jansa, Luděk
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T04:06:26Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T04:06:26Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22235
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce s názvem ?Vlastnosti kolagenu a jeho využití v léčbě kloubních onemocnění? popisuje příčiny onemocnění kloubů, jejich léčbu a doplňky stravy, které ji podporují. Vysvětluje vlastnosti a strukturu kolagenu a přináší pohled na jednotlivé typy. Představen je metabolismus kolagenu a jeho využití. V praktické části výzkumu je popsána aktuální metodika stanovení kolagenu. Práce přináší celistvý pohled na problematiku a využívá jak nejnovějších zdrojů, tak v oboru dlouhodobě uznávaných informací. |
cs |
dc.format |
85s. |
cs |
dc.format.extent |
3579208 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kolagen
|
cs |
dc.subject |
kloubní onemocnění
|
cs |
dc.subject |
Collagen
|
en |
dc.subject |
Articular disease
|
en |
dc.title |
Vlastnosti kolagenu a jeho role v léčbě kloubních onemocnění |
cs |
dc.title.alternative |
Properties of Collagen and Its Role in the Treatment of Joint Disease |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor work named ?The Character of Collagen and its Usage in Treatment of Articular Diseases? describes causes of articular diseases, their treatment and special joint care products, which are it's support. Text explains the character and structure of collagen and brings a view on various types of it. The metabolism of collagen and its usage are presented. In the empiric part, the actual methodology of determination of collagen is discribed. Thesis brings a complex view on the topic and uses on the one side the newest electronic ressources, on the other side well known and long-terms appreciated informations. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25663
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|