dc.contributor.advisor |
Hauerlandová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Mikušová, Nikola
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T22:38:10Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T22:38:10Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22127
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou mikroemulzí s monoacylglyceroly (MAG) a sledováním případných antimikrobních účinků těchto emulzí. Teoretická část je věnována emulzím, mikroemulzním, jejich vlastnostem a přípravě. Dále jsou zde charakterizovány monoacylglyceroly a jejich antimikrobní účinky. Poslední část teoretické části je zaměřena na bakterie, jejich vlastnosti, růst a množení. V praktické části práce byly připraveny mik-roemulze a byl sledován jejich vliv na růst vybraných Gram-pozitivních a Gram-negativních bakterií. |
cs |
dc.format |
61 s. (11 726 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3666598 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikroemulze
|
cs |
dc.subject |
monoacylglycerol
|
cs |
dc.subject |
antimikrobní účinek
|
cs |
dc.subject |
Gram-pozitvní bakterie
|
cs |
dc.subject |
Gram-negativní bakterie
|
cs |
dc.subject |
microemulsion
|
en |
dc.subject |
monoacylglycerol
|
en |
dc.subject |
antimicrobial effect
|
en |
dc.subject |
Gram-positive bacteria
|
en |
dc.subject |
Gram-negative bacteria
|
en |
dc.title |
Antibakteriální účinky mikroemulzí vybraných monoacylglycerolů |
cs |
dc.title.alternative |
Antibacterial Effects of Microemulsions of Selected Monoacylglycerols |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lorencová, Eva |
|
dc.date.accepted |
2012-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis work deals with the preparation of microemulsion with monoacylglycerols (MAG) and their antimicrobial activity. In the theoretical part emulsions, microemulsions, their properties and preparation were summarized. Additionally, monoaclyglycerols and their antimicrobial effects are characterized. The last part of the theoretical section focuses on bacterial properties, growth and multiplication. The experimental part consists of preparation of microemulsions and determination of their antibacterial effect against selected Gram-positive and Gram-negative bacteria. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25864
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|