dc.contributor.advisor |
Rumíšková, Marie
|
|
dc.contributor.author |
Gučová, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T21:30:43Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T21:30:43Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22106
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o výživě seniorů a celkové péči v Domově pro seniory ve Strážnici, se zohledněním na potřeby seniorů ve výživě dle nutričních potřeb, zajištění optimálních výživových dávek, makronutrientů i mikronutrientů, speciálních výživových doplňků a především přizpůsobení stravy vzhledem k různým onemocněním - diabetes mellitus, stav po cévní mozkové příhodě, obezitě, poškození ledvin, při dekubitech, nesnášenlivosti laktózy. Také o dodržování systému HACCP a provozního řádu. |
cs |
dc.format |
67 s. (88 436 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2214452 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa a péče ve stáří
|
cs |
dc.subject |
doplňky stravy
|
cs |
dc.subject |
dietologie
|
cs |
dc.subject |
nemoci
|
cs |
dc.subject |
Nutrition and care in old age
|
en |
dc.subject |
food supplements
|
en |
dc.subject |
dietology
|
en |
dc.subject |
illnesses
|
en |
dc.title |
Výživa seniorů v Domově pro seniory Strážnice |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition of Seniors in Elderly Nursing Home in Straznice |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Brachtl, Václav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis treats the nutrition of seniors and overall care in Elderly Nursing Home in Straznice, with regards to needs of seniors in nutrition according to nutrition needs, assurance of optimal nutrition doses, macronutrients and micronutrients, special nutrition supplements and above all adaption of food with regards to variol illnesses - diabetes mellitus, state after cerebrovascular accident, obesity, kidney damage, dekubitus ulcer, lactose intolerance. Also about observance of HACCP system and operating rules. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25483
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|