Výživa seniorů v Domově pro seniory Strážnice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa seniorů v Domově pro seniory Strážnice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rumíšková, Marie
dc.contributor.author Gučová, Pavla
dc.date.accessioned 2013-10-07T21:30:43Z
dc.date.available 2013-10-07T21:30:43Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22106
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o výživě seniorů a celkové péči v Domově pro seniory ve Strážnici, se zohledněním na potřeby seniorů ve výživě dle nutričních potřeb, zajištění optimálních výživových dávek, makronutrientů i mikronutrientů, speciálních výživových doplňků a především přizpůsobení stravy vzhledem k různým onemocněním - diabetes mellitus, stav po cévní mozkové příhodě, obezitě, poškození ledvin, při dekubitech, nesnášenlivosti laktózy. Také o dodržování systému HACCP a provozního řádu. cs
dc.format 67 s. (88 436 znaků) cs
dc.format.extent 2214452 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa a péče ve stáří cs
dc.subject doplňky stravy cs
dc.subject dietologie cs
dc.subject nemoci cs
dc.subject Nutrition and care in old age en
dc.subject food supplements en
dc.subject dietology en
dc.subject illnesses en
dc.title Výživa seniorů v Domově pro seniory Strážnice cs
dc.title.alternative Nutrition of Seniors in Elderly Nursing Home in Straznice en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Brachtl, Václav
dc.date.accepted 2012-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis treats the nutrition of seniors and overall care in Elderly Nursing Home in Straznice, with regards to needs of seniors in nutrition according to nutrition needs, assurance of optimal nutrition doses, macronutrients and micronutrients, special nutrition supplements and above all adaption of food with regards to variol illnesses - diabetes mellitus, state after cerebrovascular accident, obesity, kidney damage, dekubitus ulcer, lactose intolerance. Also about observance of HACCP system and operating rules. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25483
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
gučová_2012_bp.pdf 2.111Mb PDF View/Open
gučová_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
gučová_2012_op.doc 226.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account