Charakteristika a vlastnosti červené řepy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti červené řepy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Velková, Gabriela
dc.date.accessioned 2013-10-07T20:48:09Z
dc.date.available 2013-10-07T20:48:09Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22070
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a vlastnostmi červené řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrůd, škůdci a choroby. Dále je v práci uvedeno chemické složení červené řepy se zaměřením na betalainová barviva, její využití vzhledem k dlouhé skladovatelnosti jako zeleniny v čerstvém i tepelně upraveném stavu, a také pozitivní účinky na lidský organismus. cs
dc.format 46 s. cs
dc.format.extent 2167718 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Červená řepa cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject pěstování cs
dc.subject zdravotní účinky cs
dc.subject Red beet en
dc.subject chemical composition en
dc.subject properties en
dc.subject production en
dc.subject health effects en
dc.title Charakteristika a vlastnosti červené řepy cs
dc.title.alternative Characterization and Qualities of Beetroot en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2012-09-05
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the red beet characterization and its properties. The production, types of varieties, pests and diseases of red beet are introduced. Furthermore, there are described the red beet chemical composition with a focus on betalains pigments, its usage due to long storage as fresh vegetable and for culinary preparation, and also its positive effects on humans. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25835
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-08-01


Files in this item

Files Size Format View
velková_2012_bp.pdf 2.067Mb PDF View/Open
velková_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
velková_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account