dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Orlovská, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T19:57:06Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T19:57:06Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22022
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá stravovacím systémem na českých školách. Mapuje vývoj školních jídelen po druhé světové válce u nás i jinde ve světě, zvláštní kapitola je věnována propagátorovi zdravého školního jídla, uznávanému šéfkuchaři J. Oliverovi. Ve druhé části této práce je analyzován spotřební koš vybrané školní jídelny. Porovnáváním hodnot, vy-počítaných ze spotřebního koše, s hodnotami dosahovanými v jednotlivých měsících ka-lendářního roku 2011, byla posuzována míra plnění spotřebním košem předepsaných dávek potravin a tím i celková kvalita vydávané stravy v dané školní jídelně. Přestože zjištěné odchylky od doporučených hodnot nebyly velké, tvoří poslední část bakalářské práce dopo-ručení k zajištění ještě lepších výsledků. |
cs |
dc.format |
42s (53 848 znaků)+přílohy 10s |
cs |
dc.format.extent |
1656892 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
spotřební koš
|
cs |
dc.subject |
školní jídelna
|
cs |
dc.subject |
vedoucí školní jídelny
|
cs |
dc.subject |
výživa dětí
|
cs |
dc.subject |
consumption basket
|
en |
dc.subject |
school canteen
|
en |
dc.subject |
school canteen manager
|
en |
dc.subject |
nutrition of children
|
en |
dc.title |
Analýza spotřebního koše vybrané školní jídelny s návrhy doporučení |
cs |
dc.title.alternative |
Analysis of the Consumption Basket of Selected School Canteen with Draft Recommendations |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the catering system at Czech schools. It describes the development of school canteens after World War II in our country and elsewhere, a special chapter is dedicated to promoter of healthy school meals, acknowledged chef Jamie Oliver. In the second part of this work, the consumption basket of selected school canteen was analyzed. By comparing the consumption basket values with those achieved during all months of the calendar year 2011, fulfillment of the consumption basket and the overall quality of food, served in the school canteen, was evaluated. Although the observed deviations from the recommended values were slight, the last part of this thesis offers draft recommendations to ensure even better results in future. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25793
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|