Analýza spotřebního koše vybrané školní jídelny s návrhy doporučení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza spotřebního koše vybrané školní jídelny s návrhy doporučení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Orlovská, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-07T19:57:06Z
dc.date.available 2013-10-07T19:57:06Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22022
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá stravovacím systémem na českých školách. Mapuje vývoj školních jídelen po druhé světové válce u nás i jinde ve světě, zvláštní kapitola je věnována propagátorovi zdravého školního jídla, uznávanému šéfkuchaři J. Oliverovi. Ve druhé části této práce je analyzován spotřební koš vybrané školní jídelny. Porovnáváním hodnot, vy-počítaných ze spotřebního koše, s hodnotami dosahovanými v jednotlivých měsících ka-lendářního roku 2011, byla posuzována míra plnění spotřebním košem předepsaných dávek potravin a tím i celková kvalita vydávané stravy v dané školní jídelně. Přestože zjištěné odchylky od doporučených hodnot nebyly velké, tvoří poslední část bakalářské práce dopo-ručení k zajištění ještě lepších výsledků. cs
dc.format 42s (53 848 znaků)+přílohy 10s cs
dc.format.extent 1656892 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject spotřební koš cs
dc.subject školní jídelna cs
dc.subject vedoucí školní jídelny cs
dc.subject výživa dětí cs
dc.subject consumption basket en
dc.subject school canteen en
dc.subject school canteen manager en
dc.subject nutrition of children en
dc.title Analýza spotřebního koše vybrané školní jídelny s návrhy doporučení cs
dc.title.alternative Analysis of the Consumption Basket of Selected School Canteen with Draft Recommendations en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the catering system at Czech schools. It describes the development of school canteens after World War II in our country and elsewhere, a special chapter is dedicated to promoter of healthy school meals, acknowledged chef Jamie Oliver. In the second part of this work, the consumption basket of selected school canteen was analyzed. By comparing the consumption basket values with those achieved during all months of the calendar year 2011, fulfillment of the consumption basket and the overall quality of food, served in the school canteen, was evaluated. Although the observed deviations from the recommended values were slight, the last part of this thesis offers draft recommendations to ensure even better results in future. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25793
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
orlovská_2012_bp.pdf 1.580Mb PDF View/Open
orlovská_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
orlovská_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account