Porovnání technologie výroby ovocných moštů z bioprodukce a klasické průmyslové technologie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Porovnání technologie výroby ovocných moštů z bioprodukce a klasické průmyslové technologie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gálová, Jitka
dc.contributor.author Rachvalová, Žaneta
dc.date.accessioned 2013-10-07T19:52:17Z
dc.date.available 2013-10-07T19:52:17Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22015
dc.description.abstract Cílem práce je porovnání konvenčně vyráběných ovocných šťáv se stejnými výrobky po-cházejícími z produkce ekologického zemědělství. Zabývám se studiemi, které rozebírají rozdíly v obsahu živin, vitaminů a látek prospěšných pro lidský organizmus i nebezpečí dopadající na zdraví při požívání nevhodných nápojů plných nadměrného množství cukrů, umělých barviv, aroma a zbytku postřiků. V práci je také věnována pozornosti technologii zpracování a novinkám v oblasti obalové techniky nápojů cs
dc.format 53 s. (61154 znaků) cs
dc.format.extent 1300525 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject bioprodukt cs
dc.subject technologie výroby cs
dc.subject pojízdná moštárna cs
dc.subject organic farming en
dc.subject organic product en
dc.subject technology en
dc.subject mobile fermenter en
dc.title Porovnání technologie výroby ovocných moštů z bioprodukce a klasické průmyslové technologie cs
dc.title.alternative Comparison of Production Technology of Fruit Juices from Organic Production and Conventional Industrial Technology en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Raška, Josef
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The purpose of the study is to compare conventionally produced fruit juices with the same products from organic production, to deal with studies that analyze the differences in nutrient content, vitamins and beneficial substances to human body and health hazards due to the enjoyment of unsuitable drinks full of excessive amounts of sugars, artificial colors, flavors and residual crop protection chemicals. The report also paid attention to process technology and innovations in beverages packaging. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24170
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
rachvalová_2012_bp.pdf 1.240Mb PDF View/Open
rachvalová_2012_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
rachvalová_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account