dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Rachvalová, Žaneta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T19:52:17Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T19:52:17Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22015
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je porovnání konvenčně vyráběných ovocných šťáv se stejnými výrobky po-cházejícími z produkce ekologického zemědělství. Zabývám se studiemi, které rozebírají rozdíly v obsahu živin, vitaminů a látek prospěšných pro lidský organizmus i nebezpečí dopadající na zdraví při požívání nevhodných nápojů plných nadměrného množství cukrů, umělých barviv, aroma a zbytku postřiků. V práci je také věnována pozornosti technologii zpracování a novinkám v oblasti obalové techniky nápojů |
cs |
dc.format |
53 s. (61154 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1300525 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
bioprodukt
|
cs |
dc.subject |
technologie výroby
|
cs |
dc.subject |
pojízdná moštárna
|
cs |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
organic product
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.subject |
mobile fermenter
|
en |
dc.title |
Porovnání technologie výroby ovocných moštů z bioprodukce a klasické průmyslové technologie |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Production Technology of Fruit Juices from Organic Production and Conventional Industrial Technology |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Raška, Josef |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The purpose of the study is to compare conventionally produced fruit juices with the same products from organic production, to deal with studies that analyze the differences in nutrient content, vitamins and beneficial substances to human body and health hazards due to the enjoyment of unsuitable drinks full of excessive amounts of sugars, artificial colors, flavors and residual crop protection chemicals. The report also paid attention to process technology and innovations in beverages packaging. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24170
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|