Lidský mikrobiom
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Hájková, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T15:00:15Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T15:00:15Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21888
|
|
dc.description.abstract |
Cílem Projektu lidského mikrobiomu je určit, zda má změna ve složení mikrobiomu souvis-lost se zdravotním stavem lidí. Pro dosažení tohoto cíle je nutné využít nejmodernější tech-nologie, výpočetní techniku a zejména metody sekvenace DNA. Tato práce se zabývá cel-kovou charakteristikou HMP, jeho hlavními prioritami a sekvenačními metodami. Metage-nomické přístupy jsou využívány k identifikaci funkčních vlastností mikrobiomu. Díky těmto metodám a přístupům se objevují stále nové geny a proteiny pro jednotlivé mik-robiální kmeny. Již jsou publikovány souvislosti mezi změnami střevního a kožního mik-robiomu v rámci prostorového a časového měřítka. Budoucí kroky projektu by mohly směřovat k lepšímu porozumění otázek týkajících se vztahu mezi mikrobiálním společen-stvím a jeho hostitelem. |
cs |
dc.format |
50 s. (73 968 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
1331723 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
16S rDNA
|
cs |
dc.subject |
mikrobiom
|
cs |
dc.subject |
HMP
|
cs |
dc.subject |
metagenomika
|
cs |
dc.subject |
sekvencování
|
cs |
dc.subject |
16S rDNA
|
en |
dc.subject |
microbiome
|
en |
dc.subject |
HMP
|
en |
dc.subject |
metagenomics
|
en |
dc.subject |
sequencing
|
en |
dc.title |
Lidský mikrobiom |
cs |
dc.title.alternative |
Human Microbiome Project |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
Goal of the Human Microbiome Project is to determine, whether the change of microbiome structure is related to human health state. To achieve this goal it is necessary to use the la-test technologies, computing techniques and especially the latest DNA sequence methods. This thesis deals with overall HMP characteristic, its main priorities and sequence methods. Metagenomic approaches are used for the identification of microbiome functional attributes. Thanks to these methods and approaches new genes and proteins of particular microbial strains are revealing. The relations between changes of gut and skin microbiome within space and time measures are already published. Future project's steps might lead to the better understanding of issues regarding the relationship between microbial community and its host. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25751
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account