dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Černá, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T14:46:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T14:46:01Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21880
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá zhodnocením systému propagace tradičních pokrmů a používání receptur tradičních pokrmů v restauracích České republiky. V teoretické části jsou popsány složky potravy a vývoj a kořeny stravování (gastronomie) od počátku lidstva do dnes. Praktická část obsahuje vyhodnocení sestaveného dotazníku, který zjišťuje konkrétní pou-žívání receptur tradičních pokrmů a zdrojů regionálních surovin v restauracích České re-publiky. Dotazníky byly vyplněny respondenty ze všech úrovní gastronomie, napříč celou ČR. Jednotlivé otázky jsou vyhodnoceny pomocí grafů, tabulek a slovního hodnocení. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky. |
cs |
dc.format |
77s. (97 279 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
2984609 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tradiční pokrmy
|
cs |
dc.subject |
historie gastronomie
|
cs |
dc.subject |
Slow Food
|
cs |
dc.subject |
traditional dishes
|
en |
dc.subject |
history of gastronomy
|
en |
dc.subject |
Slow Food
|
en |
dc.title |
Zhodnocení systémů pro tradiční pokrmy v restauracích České republiky |
cs |
dc.title.alternative |
Assessment of the Systems for Traditional Dishes in the Czech Republic |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the assessment of the system for the promotion of traditional dishes and the use of traditional recipes in the restaurants in the Czech Republic. The theoretical section describes food ingredients and the evolution and the roots of alimentation (gastronomy) since the beginning of the humankind until the present. The practical section assesses the results of the survey looking into the actual use of traditional recipes and the sources of regional ingredients in the restaurants in the Czech Republic. The questionnaires were filled by respondents from various levels of gastronomy across the Czech Republic. Individual questions were interpreted using charts, tables and verbal evaluation. The conclusion of the paper addresses the results obtained. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25777
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|