Alimentární mykotoxikózy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Nováková, Viera
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T12:23:46Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T12:23:46Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21830
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na obecnou problematiku a klasifikaci mikroskopických toxinogenních hub, produkujích mykotoxiny, které mohou způsobovat těžké otravy, pří-padně vyústit v závažná onemocnění. Vybrané druhy mykotoxinů jsou charakterizovány podle toxicity a chemického složení, dále je popsán typ onemocnění, které mohou vyvolat u lidí a zvířat. Z důvodu eliminace mykotoxikóz jsou důležité také metody pro jejich dia-gnostiku, jejichž principy jsou v práci charakterizovány. |
cs |
dc.format |
55 s.(62 300 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1599731 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aflatoxin
|
cs |
dc.subject |
ochratoxin A
|
cs |
dc.subject |
patulin
|
cs |
dc.subject |
zearalenon
|
cs |
dc.subject |
fumonisiny
|
cs |
dc.subject |
námelové alkaloidy
|
cs |
dc.subject |
aspergilóza
|
cs |
dc.subject |
ergotizmus
|
cs |
dc.subject |
akutní kardiální beri - beri
|
cs |
dc.subject |
aflatoxin
|
en |
dc.subject |
ochratoxin A
|
en |
dc.subject |
patulin
|
en |
dc.subject |
zearalenone
|
en |
dc.subject |
fumonisin
|
en |
dc.subject |
ergot alkaloids
|
en |
dc.subject |
aspergillosis
|
en |
dc.subject |
ergotism
|
en |
dc.subject |
acute cardiac beriberi
|
en |
dc.title |
Alimentární mykotoxikózy |
cs |
dc.title.alternative |
Alimentary Mycotoxicoses |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The dissertation focuses on microscopic toxigenic fungi that produce mycotoxins that can lead to acute poisoning or serious illness. Selected varieties of mycotoxins are classified according to their toxicity and chemical composition. This is accompanied by a description of different kinds of diseases these mycotoxins can cause both in humans and animals. Reliable diagnostics is important to fight mycotoxicosis effectively. The core principles of such diagnostics is characterized in the work. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25506
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account