dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Navrátil, Lukáš
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T12:04:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T12:04:01Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21810
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení a charakterizaci antimykotických přípravků, které se používají k ošetření potravin. Teoretická část se zabývá popisem přídatných látek a charakterizací jednotlivých druhů antimykotických přípravků. Praktická část je zaměřena na stanovení natamycinu ve vybraných druzích trvanlivých salámů (Lovecký salám, Poličan, Paprikáš, Selský salám, Vysočina). Pro stanovení natamycinu byla použita metoda HPLC s UV/VIS detekcí. |
cs |
dc.format |
64 s. |
cs |
dc.format.extent |
1557035 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
antimykotické přípravky
|
cs |
dc.subject |
natamycin
|
cs |
dc.subject |
trvanlivý salám
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
UV/VIS
|
cs |
dc.subject |
antimycotic products
|
en |
dc.subject |
natamycin
|
en |
dc.subject |
durable salami
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
UV/VIS
|
en |
dc.title |
Stanovení a charakterizace vybraných antimykotických přípravků pro ošetření potravin.pdf |
cs |
dc.title.alternative |
Determination and Characterization of Selected Antimycotic Products for the Treatment of Foodstuffs |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis was focused on the determination and characterization of antimykotic products, which are used for the treatment of food. The theoretical part deals with the description of the additives and the characterisation of each species of antimykotic products. The practical part is focused on determination of natamycinu in selected types of durable salami (Lovecky salam, Polican, Paprikas, Selsky salam, Vysocina). For the determination of natamycinu has been used HPLC method with UV/VIS detection. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25569
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|