dc.contributor.advisor |
Matějíčková, Radmila
|
|
dc.contributor.author |
Brázdil, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T11:01:11Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T11:01:11Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21762
|
|
dc.description.abstract |
Hlavním cílem této práce je průzkum znalostí o užívání sportovních doplňků u sportovců. V první části práce se zabýváme základními stavebními kameny výživy sportovců, které zdůrazňují důležitost stravy, její pestrost na hlavní složky, což jsou bílkovin, sacharidy, tuky, vitamíny a minerální látky. V další části jsou stručnosti popsány nejdůležitější doplňky stravy (suplementy), jejich složení a samotný účinek na organismus sportovce. V praktické části je grafické vyhodnocení dotazníku, který otestoval sportující veřejnost, o znalosti dostupných sportovních doplňků stravy a látek českém trhu. |
cs |
dc.format |
66 |
cs |
dc.format.extent |
2399883 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Doplňky stravy
|
cs |
dc.subject |
suplementy
|
cs |
dc.subject |
sportovci
|
cs |
dc.subject |
supplements
|
en |
dc.subject |
supplements
|
en |
dc.subject |
athletes
|
en |
dc.title |
Doplňky stravy a výživové složky pro sportovce, jejich význam a využití. |
cs |
dc.title.alternative |
Dietary Supplements and Nutritional Ingredients for the Athletes, Their Meaning and Use |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gulyášová, Eva |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main objektive of this work is a suvey of knowledge on the use of sportssupplements for athletes. In first part wedeal with the basic building blocks of nutritionof athletes, which emphasize the importace of dietary varienty on its main composition andeffet on the body itself athletes. In thepractical part of the graphic evaluation questionnaire, which tested the sportingpublic, the available knowledge of sports nutrion supplements and substances Czech market. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25521
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|