dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Petrjanošová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T09:56:15Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T09:56:15Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21732
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na srovnání některých parametrů pseudocereálií a netradič-ních obilovin. V práci je stručně popsána historie pěstování vybraných obilovin, botanická charakteristika, taxonomie a chemické složení. Dále je zde také nahlédnuto do způsobu využití. Zvláštní pozornost je věnována využití v pekárenském průmyslu. Praktická část je zaměřena na porovnání pečiva z vybraných pseudocereálií a netradičních obilovin připraveného pomocí pekařského pokusu a následné vyhodnocení textury upečených bochníků na přístroji Texturometr TA.XT Plus. |
cs |
dc.format |
84 s., obrazové přílohy 9 s. |
cs |
dc.format.extent |
1598261 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
netradiční obiloviny
|
cs |
dc.subject |
pekařský pokus
|
cs |
dc.subject |
texturometr
|
cs |
dc.subject |
Keywords: pseudocereals
|
en |
dc.subject |
non-traditional cereals
|
en |
dc.subject |
baking test
|
en |
dc.subject |
texturometr
|
en |
dc.title |
Srovnání parametrů pečiva vyrobeného z vybraných pseudocereálií a netradičních obilovin |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Parameters of Bread Made from Selected Pseudecereals and Non-traditional Cereals |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on a comparison of specific parameters of pseudocereals and non-traditional cereals. The work briefly describes the history of a selected cereals, botanical characteristics, chemical composition and taxonomy. Then the ways of use are discussed. Particular attention is given to use in baking industry. The practical part is focused on a comparison of selected pseudocereals bread and non-traditional cereals, obtained by the baking test and subsequent evaluation of bread crumb texture using Texturometer TA.XT Plus. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25568
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|