Využití kvasinek v potravinářském průmyslu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Využití kvasinek v potravinářském průmyslu |
Author: |
Neupauerová, Karla
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
V bakalářské práci je cílem popsat život kvasinek v přirozeném prostředí včetně jejich prv-ního mikroskopického pozorování, životních nároků, buněčného života nebo jejich členění. Mimo to je práce orientována na využití kvasinek, především nejznámějšího modelového eukaryotního organismu, a to kvasinky Saccharomyces cerevisiae, která je hojně využívána v potravinářském průmyslu, a to zejména v oblasti pivovarství, vinařství a drožďárenství. Vedle pozitivního přínosu v této oblasti je také okrajově zmíněna patogenní činnost kvasi-nek, se kterou se potýkají v bakalářské práci dotčená odvětví potravinářství. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21723
|
Date:
|
2012-01-06 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
C
25589
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account