Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití kvasinek v potravinářském průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Využití kvasinek v potravinářském průmyslu
Author: Neupauerová, Karla
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: V bakalářské práci je cílem popsat život kvasinek v přirozeném prostředí včetně jejich prv-ního mikroskopického pozorování, životních nároků, buněčného života nebo jejich členění. Mimo to je práce orientována na využití kvasinek, především nejznámějšího modelového eukaryotního organismu, a to kvasinky Saccharomyces cerevisiae, která je hojně využívána v potravinářském průmyslu, a to zejména v oblasti pivovarství, vinařství a drožďárenství. Vedle pozitivního přínosu v této oblasti je také okrajově zmíněna patogenní činnost kvasi-nek, se kterou se potýkají v bakalářské práci dotčená odvětví potravinářství.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21723
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 25589


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
neupauerová_2012_bp.pdf 2.404Mb PDF View/Open
neupauerová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
neupauerová_2012_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account