dc.contributor.advisor |
Ivánek, Ladislav
|
|
dc.contributor.author |
Ptáčková, Ingrid
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T07:20:59Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T07:20:59Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21637
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé práce bylo popsat a porovnat francouzskou a španělskou kuchyni. Nejprve jsem se ve své bakalářské práci zaměřila na jejich historické kořeny, jenž velmi napomohly a postupně stanovily směr kuchyní. Dále jsem popsala zvláštnosti a nejtypičtější pokrmy. Zahrnula jsem zde stravovací zvyklosti, obyčeje, svátky, zvláštní a typické pokrmy a suroviny v nich používané. Francie a Španělsko jsou rozlehlé země a jsou rozděleny do několika regionů. Proto jsem věnovala největší část této práce nejznámějším krajovým specialitám. Jednotlivé regiony mají různé přírodní podmínky a tradice, a díky tomu vznikají mimořádné potraviny, pokrmy a nápoje. V závěru práce je provedeno porovnání obou zemí, které je zaměřené především na odlišnosti v jejich kuchyni. |
cs |
dc.format |
77s. |
cs |
dc.format.extent |
1453494 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Francie
|
cs |
dc.subject |
Španělsko
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
krajové speciality
|
cs |
dc.subject |
historické kořeny
|
cs |
dc.subject |
zvláštnosti kuchyně
|
cs |
dc.subject |
nejtypičtější pokrmy
|
cs |
dc.subject |
France
|
en |
dc.subject |
Spain
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
region specialties
|
en |
dc.subject |
historical roots
|
en |
dc.subject |
typical meals
|
en |
dc.subject |
rarities in cooking
|
en |
dc.title |
Základní rysy gastronomie Francie a Španělska. |
cs |
dc.title.alternative |
Basic Features of Gastronomy in France and Spain. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Forman, Václav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my thesis was to describe French and Spanish cooking. Firstly, I focused to historical roots of these countries. It was very helpful to determine the orientation of their cooking. Then I described the rarities and the most typical meals of these countries. In this part I wrote about their eating habits, traditions, holydays, typical and odd meals and ingredients used for these meals. France and Spain are large countries and they are divided into several regions. Therefore, I took the most of my thesis to the most famous region specialties. Each of these regions has different natural conditions and traditions which are the reasons for development of extraordinary meals and beverages. In conclusion of this thesis, there are both of these countries compared. In this part is the main interest given to differences in their cooking. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25771
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|