Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Základní rysy gastronomie Francie a Španělska.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ivánek, Ladislav
dc.contributor.author Ptáčková, Ingrid
dc.date.accessioned 2013-10-07T07:20:59Z
dc.date.available 2013-10-07T07:20:59Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21637
dc.description.abstract Cílem mé práce bylo popsat a porovnat francouzskou a španělskou kuchyni. Nejprve jsem se ve své bakalářské práci zaměřila na jejich historické kořeny, jenž velmi napomohly a postupně stanovily směr kuchyní. Dále jsem popsala zvláštnosti a nejtypičtější pokrmy. Zahrnula jsem zde stravovací zvyklosti, obyčeje, svátky, zvláštní a typické pokrmy a suroviny v nich používané. Francie a Španělsko jsou rozlehlé země a jsou rozděleny do několika regionů. Proto jsem věnovala největší část této práce nejznámějším krajovým specialitám. Jednotlivé regiony mají různé přírodní podmínky a tradice, a díky tomu vznikají mimořádné potraviny, pokrmy a nápoje. V závěru práce je provedeno porovnání obou zemí, které je zaměřené především na odlišnosti v jejich kuchyni. cs
dc.format 77s. cs
dc.format.extent 1453494 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Francie cs
dc.subject Španělsko cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject krajové speciality cs
dc.subject historické kořeny cs
dc.subject zvláštnosti kuchyně cs
dc.subject nejtypičtější pokrmy cs
dc.subject France en
dc.subject Spain en
dc.subject gastronomy en
dc.subject region specialties en
dc.subject historical roots en
dc.subject typical meals en
dc.subject rarities in cooking en
dc.title Základní rysy gastronomie Francie a Španělska. cs
dc.title.alternative Basic Features of Gastronomy in France and Spain. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Forman, Václav
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated The aim of my thesis was to describe French and Spanish cooking. Firstly, I focused to historical roots of these countries. It was very helpful to determine the orientation of their cooking. Then I described the rarities and the most typical meals of these countries. In this part I wrote about their eating habits, traditions, holydays, typical and odd meals and ingredients used for these meals. France and Spain are large countries and they are divided into several regions. Therefore, I took the most of my thesis to the most famous region specialties. Each of these regions has different natural conditions and traditions which are the reasons for development of extraordinary meals and beverages. In conclusion of this thesis, there are both of these countries compared. In this part is the main interest given to differences in their cooking. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25771
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
ptáčková_2012_bp.pdf 1.386Mb PDF View/Open
ptáčková_2012_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
ptáčková_2012_op.doc 89.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account