dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Plachý, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T06:08:19Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T06:08:19Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21634
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá charakterizací ved-lejších jatečních produktů a popisuje běžné nakládání s nimi. Druhá, experimentální část, popisuje experiment, ve kterém byly využity hovězí šlachy pro extrakci želatin/hydrolysátů za pomoci enzymu POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Dánsko). Cílem práce bylo ohod-notit vliv různých typů šlach (jako vstupní suroviny) na extrakci želatin/hydrolysátů. Navíc, byl ohodnocen i vliv dvou sledovaných parametrů při extrakci (množství enzymu a teplota při extrakci) na výsledné vlastnosti získaných želatin/hydrolysátů. Bylo prokázáno, že volba vstupní suroviny ovlivňuje účinnost extrakce želatin/hydrolysátů a také jejich vlastnosti. |
cs |
dc.format |
90 |
cs |
dc.format.extent |
1839382 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: vedlejší jateční odpad
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
hovězí šlachy
|
cs |
dc.subject |
hydrolysát
|
cs |
dc.subject |
slaughterhouse by-products
|
en |
dc.subject |
gelatine
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.subject |
cattle tendons
|
en |
dc.subject |
hydrolysate
|
en |
dc.title |
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů |
cs |
dc.title.alternative |
Utilization of Protein Slaghterhouse By-products for Production of Gelatins and Hydrolysates |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2012-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
The master thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with characterization of slaughterhouse by-products and describes usual treatment of this material. The second, experimental part, describes the experiment, in which cattle tendons were utilized for ex-traction of gelatines/hydrolysates by use of enzyme POLARZYME 6.0 T (Novozymes ? Denmark). The aim was to evaluate the factor of different tendons (as an entrance re-source) on the extraction of gelatines/hydrolysates. Moreover, the influence of two pa-rameters of interest during extraction (amount of enzyme and extraction temperature) on the properties of obtained gelatines/hydrolysates was evaluated. It was proved that the choice of the entrance resource affects the effect of extraction of gelatines/hydrolysates and also their properties. |
en |
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/201
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Inženýrství polymerů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Polymer Engineering |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
27459
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-14 |
|