dc.contributor.advisor |
Mrázek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Zakopalová, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T04:31:28Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T04:31:28Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21609
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo popsat technologii výroby lihu a jeho využití v jiných průmyslech (kosmetickém, farmaceutickém, petrochemickém). Popsala jsem stručně historii výroby lihu, jeho vlastnosti a kvalitativní rozdělení lihu v závislosti na typu vstupní suroviny. Také jsem se zmínila o negativní spotřebě lihovin. Dále jsem posoudila výtěžnost lihu za období září 2010 až červen 2011 z poskytnutých dat firmou Moravský lihovar Kojetín a.s. |
cs |
dc.format |
57 s. |
cs |
dc.format.extent |
1204181 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ethanol
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
výtěžnost lihu
|
cs |
dc.subject |
ethanol
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.subject |
yield of ethanol
|
en |
dc.title |
Technologie výroby lihu. |
cs |
dc.title.alternative |
The Process of Ethanol Production. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pospíšil, Michal |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor's thesis was to describe the technology of ethanol production and the use of ethanol in different types of industry (cosmetic, pharmaceutical, petrochemical). I briefly examined the history of ethanol production, the characteristics of ethanol and qualitative differences of ethanol according to the raw material used. I also mentioned the negative usage of alcohol. I reviewed the yield of ethanol between September 2010 and June 2011 from the data provided by the company Moravský lihovar Kojetín a.s. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25529
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|