dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Šimánková, Kamila
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T01:20:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T01:20:03Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2063
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo vypracování vhodného extrakčního postupu k izolaci vitaminu C a současně zavedení optimálních chromatografických metod pro stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině. Ke stanovení vitaminu C byla použita metoda HPLC-UV/VIS a HPLC-ECD. Jako optimální provozní metoda ke stanovení vitaminu C byla ověřena titrační metoda 2,6-dichlorfenolindofenolem. |
cs |
dc.format |
86 |
cs |
dc.format.extent |
1531010 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
kyselina askorbová
|
cs |
dc.subject |
HPLC-UV/VIS
|
cs |
dc.subject |
HPLC-ECD
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
ascorbic acid
|
en |
dc.subject |
HPLC-UV/VIS
|
en |
dc.subject |
HPLC-ECD
|
en |
dc.title |
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce |
cs |
dc.title.alternative |
The determination of the vitamine C method HPLC with different possibility detection |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2006-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This aim of this work was to develope a suitable procedure for extraction of the vitamin C and installation of optimal chromatographic methods for determination of vitamin C in fruit and vegetables.The HPLC-UV/VIS and HPLC-ECD was used to determine vitamin C, in addition vitamin C was determined by 2,6-dichlorfenolindofenol. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2285
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|