Dieta u osob s diabetem mellitem 2. typu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Pelková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Kubajurová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-06T05:19:21Z |
|
dc.date.available |
2013-10-06T05:19:21Z |
|
dc.date.issued |
2011-11-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/20185
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářské práce se zabývá dietou u osob s diabetem mellitem 2. typu. Teoretická část shrnuje základní poznatky o diabetu mellitu 2. typu, výživových doporučeních urče-ných pro osoby s diabetem mellitem přijatých Českou diabetologickou společností, která se shodují s pravidly racionální výživy. K získání dat potřebných k hodnocení kvality vzdělá-vání a úrovně vědomostí pacientů o diabetické dietě bylo provedeno dotazníkové šetření. Praktická část analyzuje výsledky průzkumného šetření a srovnává úroveň vědomostí o diabetické dietě u respondentů z diabetologických ambulancí a respondentů z ordinací praktických lékařů. |
cs |
dc.format |
90 |
cs |
dc.format.extent |
3832010 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
diabetes mellitus 2. typu
|
cs |
dc.subject |
pacient
|
cs |
dc.subject |
vědomost
|
cs |
dc.subject |
edukace
|
cs |
dc.subject |
režim
|
cs |
dc.subject |
akutní komplikace
|
cs |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
diabetes mellitus 2.type
|
en |
dc.subject |
patient
|
en |
dc.subject |
knowledge
|
en |
dc.subject |
education
|
en |
dc.subject |
acute complications
|
en |
dc.title |
Dieta u osob s diabetem mellitem 2. typu |
cs |
dc.title.alternative |
Diet in Type 2 Diabetes Mellitus Patients |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Snopek, Petr |
|
dc.date.accepted |
2012-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis deals with the diet for people with diabetes mellitus 2.type. The theoretical part summarizes basic knowledge concerning the diabetes mellitus 2.type, nutritional recommendations for persons with diabetes mellitus taken by the Czech company diabetes, which accorded with the rules of rational nutrition. The questionnaire research has been performed in order to evaluate the quality of education and the level of diabetic diets knowledge of patients. The practical part analyses results of exploratory investigation and compares the level of knowledge about diabetic diet?s the respondents in the diabetes surgeries and respondents from in the general practitioners. |
en |
dc.description.department |
Ústav ošetřovatelství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/100
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nursing |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Nursing |
en |
dc.identifier.stag |
23878
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-28 |
|
local.subject |
diabetici
|
cs |
local.subject |
stravování
|
cs |
local.subject |
dietní jídla
|
cs |
local.subject |
diabetics
|
en |
local.subject |
catering
|
en |
local.subject |
diet meals
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account