Dieta u osob s diabetem mellitem 2. typu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dieta u osob s diabetem mellitem 2. typu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pelková, Jana
dc.contributor.author Kubajurová, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-06T05:19:21Z
dc.date.available 2013-10-06T05:19:21Z
dc.date.issued 2011-11-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/20185
dc.description.abstract Bakalářské práce se zabývá dietou u osob s diabetem mellitem 2. typu. Teoretická část shrnuje základní poznatky o diabetu mellitu 2. typu, výživových doporučeních urče-ných pro osoby s diabetem mellitem přijatých Českou diabetologickou společností, která se shodují s pravidly racionální výživy. K získání dat potřebných k hodnocení kvality vzdělá-vání a úrovně vědomostí pacientů o diabetické dietě bylo provedeno dotazníkové šetření. Praktická část analyzuje výsledky průzkumného šetření a srovnává úroveň vědomostí o diabetické dietě u respondentů z diabetologických ambulancí a respondentů z ordinací praktických lékařů. cs
dc.format 90 cs
dc.format.extent 3832010 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject dieta cs
dc.subject diabetes mellitus 2. typu cs
dc.subject pacient cs
dc.subject vědomost cs
dc.subject edukace cs
dc.subject režim cs
dc.subject akutní komplikace cs
dc.subject diet en
dc.subject diabetes mellitus 2.type en
dc.subject patient en
dc.subject knowledge en
dc.subject education en
dc.subject acute complications en
dc.title Dieta u osob s diabetem mellitem 2. typu cs
dc.title.alternative Diet in Type 2 Diabetes Mellitus Patients en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Snopek, Petr
dc.date.accepted 2012-06-14
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis deals with the diet for people with diabetes mellitus 2.type. The theoretical part summarizes basic knowledge concerning the diabetes mellitus 2.type, nutritional recommendations for persons with diabetes mellitus taken by the Czech company diabetes, which accorded with the rules of rational nutrition. The questionnaire research has been performed in order to evaluate the quality of education and the level of diabetic diets knowledge of patients. The practical part analyses results of exploratory investigation and compares the level of knowledge about diabetic diet?s the respondents in the diabetes surgeries and respondents from in the general practitioners. en
dc.description.department Ústav ošetřovatelství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/100 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Všeobecná sestra cs
dc.thesis.degree-discipline General Nursing en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cs
dc.thesis.degree-program Nursing en
dc.identifier.stag 23878
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-28
local.subject diabetici cs
local.subject stravování cs
local.subject dietní jídla cs
local.subject diabetics en
local.subject catering en
local.subject diet meals en


Files in this item

Files Size Format View
kubajurová_2012_bp.pdf 3.654Mb PDF View/Open
kubajurová_2012_vp.pdf 154.4Kb PDF View/Open
kubajurová_2012_op.pdf 99.31Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account