dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T00:21:32Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T00:21:32Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1910
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je popsat biologicky aktivní látky rajčat. Mezi tyto látky lze zařadit vitaminy rozpustné v tucích, vitamin C, beta-karoten, lykopen. Z lipofilních vitaminů se v rajčatech nachází vitamin A a vitamin E. Je možno sem také zařadit beta-karoten, který je prekurzorem vitaminu A. Biologicky aktivní látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC (High Performance Liquid Chromatography). Tato metoda má široké použití a poskytuje velmi dobré výsledky. |
cs |
dc.format |
41 s.,2 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1123542 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
beta-karoten
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
rajčata
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
vitaminy rozpustné v tucích
|
cs |
dc.subject |
beta-carotene
|
en |
dc.subject |
fat vitamins
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
tomatoes
|
en |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.title |
Biologicky aktivní látky rajčat a jejich stanovení |
cs |
dc.title.alternative |
Biologically active substances of tomatoes and their determination |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2006-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor work describes biologically active substances of tomatoes. In tomatoes, there can be found some fat vitamins, vitamin C, beta-carotene and lycopene. From fat vitamins there are vitamin A and vitamin E. beta-carotene is an antecedent of vitamin A. Biologically active substances are the most frequently determined by the method HPLC. This method has a wide range of usage. It also affords very good results. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2260
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|