dc.contributor.advisor |
Pavlačková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Polášková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T15:05:58Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T15:05:58Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18417
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá ochranou bariérovou funkcí kožního povrchu diabetické nohy. Práce je zaměřena na zkoumání vlivu účinků jednotlivých vybraných hydratačních krémů pro nohy diabetiků. K měření hydratačních účinků byla použita korneometrická metoda v růz-ných aplikačních režimech. Hydratační účinky jednotlivých hydratačních krémů byly srov-nány s deklarovanými účinky od výrobce. |
cs |
dc.format |
90 s. |
cs |
dc.format.extent |
7071153 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
hydratační krémy
|
cs |
dc.subject |
hydratace
|
cs |
dc.subject |
pokožka
|
cs |
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
moisturizing creams
|
en |
dc.subject |
moisturizing
|
en |
dc.subject |
skin
|
en |
dc.title |
Ochranná bariérová funkce kožního povrchu diabetické nohy |
cs |
dc.title.alternative |
Skin protective and barrier function of diabetic foot |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with the protective barier function of skin surface of diabetic foot. Purpose of the study was aimed at understanding the effect of selected cosmetic products of dia-betic foot. For this work was used the method of direct measurement of moisture on the principle of electrically capacity. Skin hydration measurement was performed on a group of selected volunteers. The results were recorded in tables and graphs. In conclusion, the evaluations of moisturizing effects was made. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22821
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|