Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Michálková, Jitka
dc.date.accessioned 2012-03-11T12:06:33Z
dc.date.available 2012-03-11T12:06:33Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18164
dc.description.abstract Cílem této práce bylo vyvinout metody stanovení a identifikace polyfenolických látek v potravinách metodou HPLC v kombinaci s ESI - MS. První část této diplomové práce se zabývá klasifikací jednotlivých polyfenolických látek. Jsou zde charakterizovány základní skupiny a jejich nejčastěji se vyskytující zástupci. Následuje kapitola, která je věnována potravinám, v nichž se polyfenoly vyskytují ve významném množství. Dále jsou charakte-rizovány dvě metody používané při stanovení polyfenolů v potravinách, tj. MS a HPLC. Posledním oddílem je experimentální část. Zde je popsán způsob, jakým bylo postupováno při stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC a ESI-MS. cs
dc.format 109 s cs
dc.format.extent 3495199 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Polyfenoly cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject rakovina cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject čaj cs
dc.subject káva cs
dc.subject víno cs
dc.subject chmel cs
dc.subject ovoce cs
dc.subject ESI/MS cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject Polyphenols en
dc.subject health en
dc.subject cancer en
dc.subject antioxidants en
dc.subject tea en
dc.subject coffee en
dc.subject wine en
dc.subject hops en
dc.subject fruit en
dc.subject ESI / MS en
dc.subject HPLC en
dc.title Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách cs
dc.title.alternative Determination of the polyphenols in selected foods en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to develop methods for identification and determination of poly-phenols in foods by HPLC combined with ESI - MS. The first part of this work deals with the classification of polyphenols. They are characterized by a core group and the most frequently occurring representatives. The following chapter is devoted to food, in which the polyphenols found in significant quantities. Next are to be characterized two methods used in the determination of polyphenols in foods, ie. MS and HPLC. The last section is the experimental part. Here is described how they were followed in the determination of selected polyphenols by HPLC and ESI - MS. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/205 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20082
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
michálková_2011_dp.pdf 3.333Mb PDF View/Open
michálková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account