dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Michálková, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T12:06:33Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T12:06:33Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18164
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo vyvinout metody stanovení a identifikace polyfenolických látek v potravinách metodou HPLC v kombinaci s ESI - MS. První část této diplomové práce se zabývá klasifikací jednotlivých polyfenolických látek. Jsou zde charakterizovány základní skupiny a jejich nejčastěji se vyskytující zástupci. Následuje kapitola, která je věnována potravinám, v nichž se polyfenoly vyskytují ve významném množství. Dále jsou charakte-rizovány dvě metody používané při stanovení polyfenolů v potravinách, tj. MS a HPLC. Posledním oddílem je experimentální část. Zde je popsán způsob, jakým bylo postupováno při stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC a ESI-MS. |
cs |
dc.format |
109 s |
cs |
dc.format.extent |
3495199 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
rakovina
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
čaj
|
cs |
dc.subject |
káva
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
chmel
|
cs |
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
ESI/MS
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
Polyphenols
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.subject |
cancer
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
tea
|
en |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
hops
|
en |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
ESI / MS
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of the polyphenols in selected foods |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to develop methods for identification and determination of poly-phenols in foods by HPLC combined with ESI - MS. The first part of this work deals with the classification of polyphenols. They are characterized by a core group and the most frequently occurring representatives. The following chapter is devoted to food, in which the polyphenols found in significant quantities. Next are to be characterized two methods used in the determination of polyphenols in foods, ie. MS and HPLC. The last section is the experimental part. Here is described how they were followed in the determination of selected polyphenols by HPLC and ESI - MS. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20082
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|