dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Brabcová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T10:08:38Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T10:08:38Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17982
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidantů a polyfenolů ve vybraných odrůdách rakytníku, muchovníku a dužnatých růží. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku jádrového ovoce. Popis rakytníku, muchovníku a dužnaté růže, chemické složení a význam těchto léčivých rostlin ve výživě člověka. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a srovnány s literaturou. Na základě měření byl zjištěn obsah antioxi-dantů a polyfenolů ve vybraných odrůdách rakytníku, muchovníku a růže dužnoplodé. |
cs |
dc.format |
78 s. |
cs |
dc.format.extent |
2259789 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rakytník
|
cs |
dc.subject |
muchovník
|
cs |
dc.subject |
růže dužnoplodá
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
sea buckthorn
|
en |
dc.subject |
saskatoon berry
|
en |
dc.subject |
appel rose
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.title |
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant Capacity of the Fruits of Sea-buckthorn, Apple Rose and Saskatoon Berries |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the content of antioxidants and polyphenols in selected cultivars of sea buckthorn, saskatoon berry and roses. The theoretical part contains the description of pome fruit, particularly saskatoon berry, sea buckthorn and rose-flesh fruit. The theoretical part contains a brief description of pome fruit. Description of sea buckhtorn, saskatoon berry and appel rose, chemical composition and importance of medicinal plants in human nutrition. In additional, the determination of results of laboratory analysis and comparation with literature are described in the practical part. On the basis of measurements the content of antioxidants and polyphenols was found out in selected cultivars of sea buckthorn, sa-akatoon berry and roses. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22600
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
D |
|