dc.contributor.advisor |
Kuřitka, Ivo
|
|
dc.contributor.author |
Lhota, Jakub
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T08:44:33Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T08:44:33Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17853
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce seznamuje se základními pojmy týkajícími se vitaminů a potravinových doplňků. Blíže popisuje vitamin A, jeho význam při léčbě nádorových onemocnění a některé karotenoidy. V závěru práce jsou popsána výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, také představuje některé doplňky stravy, obsahující vitamin A nebo jeho prekurzory, na trhu České republiky. |
cs |
dc.format |
49 |
cs |
dc.format.extent |
2218748 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vitamin A
|
cs |
dc.subject |
karotenoidy
|
cs |
dc.subject |
funkční potravina
|
cs |
dc.subject |
potravinové doplňky
|
cs |
dc.subject |
Vitamin A
|
en |
dc.subject |
carotenoids
|
en |
dc.subject |
functional food
|
en |
dc.subject |
food supplements
|
en |
dc.title |
Zdroje vitaminu A v potravinách a potravinových doplňcích v ČR |
cs |
dc.title.alternative |
Sources of Vitamin A in Food and Food Accessories in Czech Republic |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sedlák, Jakub |
|
dc.date.accepted |
2011-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis describes fundamental terms dealing with vitamins and food supple-ments. Vitamin A and some carotenoids are described. At the end of this thesis, nutrition recommendation for population of Czech republic are given, moreover there are presented some selected food supplements containing vitamin A or his precursors, available on the market in the Czech republic. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20550
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|