Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Matušková, Věra
dc.date.accessioned 2012-03-11T08:44:08Z
dc.date.available 2012-03-11T08:44:08Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17852
dc.description.abstract Práce je zaměřena do oblasti sledování vybraných analytických ukazatelů odrůd jablek, které jsou typické pro krajinnou oblast Bílých Karpat. Analýzy byly zaměřeny na senzorické hodnocení vybraných odrůd jablek, mezi které byly zařazeny krajové a současně komerčně pěstované kultivary. Cílem práce bylo zjistit obsah refraktometrické sušiny a vitaminu C v závislosti na době skladování v chladírnách v upravené atmosféře. Součástí práce byla chemická analýza minerálních látek, konkrétně stanovení obsahu fosforu, draslíku, vápníku a hořčíku, jejichž hodnoty bývají velmi variabilní. cs
dc.format 109 s., 3 s. příloh cs
dc.format.extent 3501975 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krajové odrůdy jabloní cs
dc.subject vitamin C cs
dc.subject refrakce cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject Local apple cultivars en
dc.subject vitamin C en
dc.subject soluble solid content en
dc.subject mineral compounds en
dc.title Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii cs
dc.title.alternative Regional Fruit Varieties as New Perspective Rows for Gastronomy en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2011-05-30
dc.description.abstract-translated The thesis is focused to observe selected analytical indicators of apple cultivars which are typical for area of White Carpatian Mountains. Analysis were focused on sensory evalua-tion of selected apple cultivars containing regional and commercially grown cultivars as well. The goal of my thesis was to found out contain of refractive soluble solid content and vitamin C, depending on term and shelf time in a cold storage with modified atmosphere. Part of my thesis also are chemical analysis of mineral compounds, specifically contain of phosphorus, potassium, calcium and magnesium whose values are very variable. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22231
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
matušková_2011_dp.pdf 3.339Mb PDF View/Open
matušková_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word View/Open
matušková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account