dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Matušková, Věra
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T08:44:08Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T08:44:08Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17852
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena do oblasti sledování vybraných analytických ukazatelů odrůd jablek, které jsou typické pro krajinnou oblast Bílých Karpat. Analýzy byly zaměřeny na senzorické hodnocení vybraných odrůd jablek, mezi které byly zařazeny krajové a současně komerčně pěstované kultivary. Cílem práce bylo zjistit obsah refraktometrické sušiny a vitaminu C v závislosti na době skladování v chladírnách v upravené atmosféře. Součástí práce byla chemická analýza minerálních látek, konkrétně stanovení obsahu fosforu, draslíku, vápníku a hořčíku, jejichž hodnoty bývají velmi variabilní. |
cs |
dc.format |
109 s., 3 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3501975 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krajové odrůdy jabloní
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
refrakce
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
Local apple cultivars
|
en |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
soluble solid content
|
en |
dc.subject |
mineral compounds
|
en |
dc.title |
Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
Regional Fruit Varieties as New Perspective Rows for Gastronomy |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2011-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused to observe selected analytical indicators of apple cultivars which are typical for area of White Carpatian Mountains. Analysis were focused on sensory evalua-tion of selected apple cultivars containing regional and commercially grown cultivars as well. The goal of my thesis was to found out contain of refractive soluble solid content and vitamin C, depending on term and shelf time in a cold storage with modified atmosphere. Part of my thesis also are chemical analysis of mineral compounds, specifically contain of phosphorus, potassium, calcium and magnesium whose values are very variable. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22231
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|