dc.contributor.advisor |
Nápravníková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Plevová, Vlastimila
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T18:04:00Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T18:04:00Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17594
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce pojednává o hodnocení dětské šunky z jakostního hlediska. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické je podrobněji popsáno chemické složení masa a jeho význam ve výživě. Práce se zaobírá druhy šunek a jejich výrobou. V práci je také podchycen systém preventivních opatření pro zajištění zdravotní nezávadnosti potravin. Pro vyhodnocení výsledků je v praktické části použito stanovení obsahu čistých svalových bílkovin. Ve výsledcích jsou zhodnoceny vzorky, popis jejich obalů a stanovený obsah čistých svalových bílkovin. |
cs |
dc.format |
79 s. |
cs |
dc.format.extent |
2304298 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
šunka pro děti
|
cs |
dc.subject |
čisté svalové bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
ham for children
|
en |
dc.subject |
net muscle proteins
|
en |
dc.title |
Hodnocení dětské šunky z jakostního hlediska |
cs |
dc.title.alternative |
Quality Evaluation of Ham for Children |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pavlíček, Josef |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the quality evaluation of ham for children. The work is divided into two parts. In theoretical part, the chemical composition of meat and its nutritional value are described in more details. The thesis deals with types of hams and their production. In the thesis, the system of preventive measures to ensure food safety is also covered. In the practical part, the determination of the net muscle proteins content is used to evaluate the results. These results contain the samples evaluation, description of their packaging, and assayed content of net muscle proteins. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20452
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|