dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Humpulová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T17:57:58Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T17:57:58Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17588
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně. V teoretické části byla popsána výroba červeného vína, malolaktická fermentace a antioxidanty ze skupiny polyfenolů. Součástí je také přehled chromatografických metod a bližší zaměření na metodu HPLC. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz. K analýze byly použity dvě odrůdy vína od dvou vinařů, odebíraných podle časového harmonogramu. |
cs |
dc.format |
74 |
cs |
dc.format.extent |
991802 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
malolaktická fermentace
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
chromatografie
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
malolactic fermentation
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
chromatography
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně |
cs |
dc.title.alternative |
The Influence of Malolactic Fermentation on the Content of Antioxidants in Red Wine. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the influence malolactic fermentation on the content of antioxidants in red wine. The theoretical part describes the production of red wine, malolactic fermentation and group of polyphenol antioxidants. Also included is an overview of chromatographic methods and more focus on the HPLC method. The practical part is then evaluated the results of laboratory analysis. The analysis used two varieties of wine, two vintners, collected according to schedule. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22617
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|