dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Soukeníková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T15:17:34Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T15:17:34Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17329
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá problematikou alternativních způsobů stravování, které jsou v dnešní době moderní a praktikuje je stále více lidí. Jsou popsány různé druhy alternativních směrů a dále jsou uvedena rizika, která jsou s tímto způsobem stravy spojena. V praktické části je vyhodnocen dotazník pro průzkum stravovacích návyků z hlediska rozdílnosti mezi pohlavími a rozdílnosti mezi konzumenty smíšené stravy a alternativní stravy. Z průzkumu vyplynulo, že lepší stravovací návyky mají ženy v porovnání s muži. Konzumenti alternativní stravy konzumují mnohem méně maso, ryby a mléčné výrobky a naopak častěji než konzumenti smíšené stravy jí zeleninu. |
cs |
dc.format |
87 s., 6 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1407570 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alternativní způsoby výživy
|
cs |
dc.subject |
vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
makrobiotika
|
cs |
dc.subject |
rizika alternativní stravy
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
stravovací návyky
|
cs |
dc.subject |
dotazníkový průzkum
|
cs |
dc.subject |
alternative methods of nutrition
|
en |
dc.subject |
vegetarianism
|
en |
dc.subject |
macrobiotics
|
en |
dc.subject |
the risks of alternative diet
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
eating habits
|
en |
dc.subject |
questionnaire survey
|
en |
dc.title |
Alternativní způsoby stravování obyvatel ČR |
cs |
dc.title.alternative |
Alternative Boarding Forms of Czech Inhabitants |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Monika |
|
dc.date.accepted |
2011-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis si dealing with the problems of the alternative methods of nutrition, which are modern and applied by more and more people. There are described many different alternative ways and problems connected with the ways of eating.In the practical part the questionnaire survey of the eating habits is evaluated considering the differences between the sexes and the differences among those who eat a mixed diet and an alternative diet. The research shows that women have better eating habits in comparison with men. Those who are on alternative diet eat far less meat, fish and dairy products. On the other hand, they eat more vegetables. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22392
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|