dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Perutková, Jarmila
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T13:57:21Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T13:57:21Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17221
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na definici jednotlivých alternativních výživových směrů a na možný nedostatek či nadbytek nutričně významných látek ve výživě osob při alternativních způsobech stravování. Popisuje především nedostatek vitaminů a minerálních látek. Z nekonvenčních systémů stravování jsou zde zmíněny alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánství, dělená strava a strava podle krevních skupin. V práci je popsán původ a principy jednotlivých směrů výživy a jejich výhody a nevýhody z hlediska výživových doporučení. |
cs |
dc.format |
59 s. (91 756) |
cs |
dc.format.extent |
3727668 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alternativní výživové směry
|
cs |
dc.subject |
alternativní výživa
|
cs |
dc.subject |
biopotraviny
|
cs |
dc.subject |
přírodní strava
|
cs |
dc.subject |
makrobiotická strava
|
cs |
dc.subject |
vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
dělená strava
|
cs |
dc.subject |
strava podle krevních skupin
|
cs |
dc.subject |
alternative nutritional guidelines
|
en |
dc.subject |
alternative nutrition
|
en |
dc.subject |
natural diet
|
en |
dc.subject |
macrobiotic diet
|
en |
dc.subject |
vegetarian diet
|
en |
dc.subject |
segmented diet
|
en |
dc.subject |
blood-type diet
|
en |
dc.title |
Možná zdravotní rizika při alternativních způsobech stravování |
cs |
dc.title.alternative |
Possible Health Risks of Alternative Diets |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2011-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis si focused on the definition of particular alternative nutrition guidelines and on the possible lack or excess of nutritionally important substances in the diet of people with alternative ways of eating. In particular it describes the lack of vitamins and minerals. There is mentioned alternative, natural, macrobiotic, vegetarian, segmented and blood ? type diet. The thesis describes origin and principles of particular nutritions guidlines and their advan-tages and disadvantages in the frame of nutritional recomandations. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21813
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|