dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Galová, Renáta
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T06:49:59Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T06:49:59Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17113
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na stravovací návyky mladistvých ve věku 15-19 let. Do výzkumu bylo zařazeno 298 respondentů, z nichž bylo 113 chlapců a 185 dívek. Normálních hodnot BMI dosáhlo 63 % chlapců a 65 % děvčat, necelá 2 % obezity I. stupně vykazovali chlapci. Pra-videlný stravovací režim 5 jídel denně dodržuje 66 % chlapců a 59 % dívek. 13 % chlapců a 25 % děvčat přijímá stravu 2x resp. 3x denně. Každé ráno snídá jen 49 % chlapců a 53 % dívek, přičemž 29 % chlapců a 25 % dívek vůbec nesnídá. Systém školního stravování vy-užívá 65 % chlapců a 63 % dívek. Denně jí ovoce jen 36 % chlapců a 45 % dívek a zeleninu ve stejném pořadí jen 27 % resp. 22 %. Mléko přijímá denně 34 % chlapců a 25 % dívek, 14 % chlapců a 20 % děvčat vůbec nepije mléko. 58 % chlapců a jen 24 % dívek uvedlo dostatečný příjem tekutin, 3 % chlapců a 8 % dívek přijímá méně než 1 l tekutin denně. Slazeným nápojům dává přednost 70 % chlapců a 50 % dívek. |
cs |
dc.format |
69 s. |
cs |
dc.format.extent |
9316161 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
stravovací návyky
|
cs |
dc.subject |
stravovací režim
|
cs |
dc.subject |
výživa mladistvých
|
cs |
dc.subject |
školní stravování
|
cs |
dc.subject |
BMI
|
cs |
dc.subject |
eating habits
|
en |
dc.subject |
eating regime
|
en |
dc.subject |
adolescent nutrition
|
en |
dc.subject |
school catering
|
en |
dc.subject |
BMI
|
en |
dc.title |
Stravovací návyky středoškoláků |
cs |
dc.title.alternative |
Eating Habits of High School Students |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vojtíšková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work focuses on eating habits of adolescents in the age of 15 up to 19. 298 respon-dents were involved into the research, including 113 boys and 185 girls. The standard in-dex BMI was reached by 63 % of boys and 65 % of girls, almost 2 % of I. grade obesity was revealed by boys. A regular eating regime of 5 meals a day is kept by 66 % of boys and 59 % of girls. 13 % of boys and 25 % of girls take meals 2 respectively 3 times a day. Every morning just 49 % of boys and 53 % of girls have breakfast, 29 % of boys and 25 % of girls don't have breakfast at all. The system of school catering is used by 65 % of boys and 63 % of girls. Fruit is eaten on a daily basis just by 36 % of boys and 45 % of girls, vegetables in the same order just by 27 % respectively 22 %. Milk is daily consumed by 34 % of boys and 25 % of girl, 14 % of boys and 20 % of girls don't drink milk at all. 58 % of boys and just 24 % of girls stated a sufficient consumption of liquids, 3 % of boys and 8 % of girls daily consume less than 1 l of liquids. Sugared drinks are prefered by 70 % of boys and 50 % of girls. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21415
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|