dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Čožíková, Adéla
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T04:14:53Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T04:14:53Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16940
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na ověření vztahu mezi obsahem bílkovinných frakcí a technologickými ukazateli kvality pšeničné mouky a zrna. Práce se v teoretické části za-měřuje na charakteristiku pšenice v níž je obsažena krátce popsaná historie pěstování, pro-dukce, botanická charakteristika, popis rostliny a její chemické složení, dále pak popisuje význam pšeničných bílkovin, technologii mlynářství a v neposlední řadě technologickou kvalitu pšenice. Praktická část je zaměřena na popis vzorků, stanovení jednotlivých bílko-vinných frakcí metodou SE-HPLC a vyhodnocení získaných výsledků pomocí korelačních závislostí mezi technologickou kvalitou pšenice a zastoupením bílkovinných frakcí. |
cs |
dc.format |
90 s. |
cs |
dc.format.extent |
2325961 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
mouka
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
technologické ukazatele kvality mouky a zrna
|
cs |
dc.subject |
mlynářská technologie
|
cs |
dc.subject |
stanovení bílkovinných frakcí
|
cs |
dc.subject |
chromatografie
|
cs |
dc.subject |
SE-HPLC
|
cs |
dc.subject |
statistická analýza
|
cs |
dc.subject |
korelace
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
flour
|
en |
dc.subject |
gluten
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
technological indicators of quality of flour and grain
|
en |
dc.subject |
mill technology
|
en |
dc.subject |
determination of protein fractions
|
en |
dc.subject |
SE-HPLC
|
en |
dc.subject |
statistical analysis
|
en |
dc.subject |
correlation
|
en |
dc.title |
Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky |
cs |
dc.title.alternative |
The Effect of the Content of Protein Fractions on the Technological Quality of Wheat Flour |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This theses is specialized in verification the effect of the content of protein fractions of the technological quality of wheat flour and grain. The teoretical part describes the cha-racteristic of wheat, importance of wheat protein, milling technology and technological quality of wheat flour. The practical part deals with the sample description, determination of protein fractions by SE-HPLC and evaluation results of correlations between technolo-gical quality of wheat flour and the content of protein fractions. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22604
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|