dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Stratilová Jermářová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T03:29:28Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T03:29:28Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16866
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny testované vzorky byly vyhodnoceny jako vyhovující. Dále bylo provedeno srovnání výsledků rozborů sýrů? zrajících pod mazem provedených dozorovými kontrolními orgány v ČR týkajících se Listeria monocytogenes a byla provedena analýza hlášení nebezpečných potravin, mikrobiologických kontaminantů do systému RASFF. |
cs |
dc.format |
95 s. |
cs |
dc.format.extent |
2380446 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ČSN 56 9609
|
cs |
dc.subject |
Nařízení Komise a
|
cs |
dc.subject |
EP 2073/2005
|
cs |
dc.subject |
sýry zrající pod mazem
|
cs |
dc.subject |
Listeria monocytogenes
|
cs |
dc.subject |
RASFF
|
cs |
dc.subject |
ČSN 56 9609
|
en |
dc.subject |
Commission Regulation
|
en |
dc.subject |
EP 2073/2005
|
en |
dc.subject |
smear ripening chee-ses
|
en |
dc.subject |
Listeria monocytogenes
|
en |
dc.subject |
RASFF
|
en |
dc.title |
Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609 |
cs |
dc.title.alternative |
Evaluation of Microbial State of Smear-ripened Cheeses by ČSN 56 9609 |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zollerová, Romana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focused on the evaluation of undesirable microorganisms in smear-ripened cheeses from Czech manufacturers, purchased in the market network. The evaluation was performed according to ISO 56 9609 and Commission Regulation (EP) 2073/2005. These samples were observed for total counts of microorganisms, coliform bacteria, coagulase-positive staphylococci, moulds, yeasts and Listeria monocytogenes. All tested products were evaluated as suitable. Furthermore, the results of Listeria monocytogenes analyses of smear-ripened cheeses performed by the supervisory control institutions in the Czech Re-public were compared and an analysis of reports of unsafe food and microbiological con-taminants in RASFF was conducted. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21573
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|