Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Pospíšilová, Simona
dc.date.accessioned 2012-03-10T00:09:52Z
dc.date.available 2012-03-10T00:09:52Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16604
dc.description.abstract Současná moderní společnost je vystavena mnoha rizikovým faktorům. K takovým fakto-rům patří také mykotoxiny a toxinogenní plísně. Větší význam se u nás přikládá pozdním toxickým účinkům, jako jsou karcinogenita, imunotoxicita a vývojová toxicita, k nimž do-chází přijímáním jednorázových nízkých dávek nebo opakovaných malých dávek z potra-vin. Je třeba co nejvíce chránit potraviny a krmiva před kontaminací plísněmi, proto je velmi důležité, aby potraviny byly správně skladovány v suchu a chladnu. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 1510458 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject plísně cs
dc.subject mykotoxiny cs
dc.subject aflatoxin cs
dc.subject ochratoxin cs
dc.subject patulin cs
dc.subject alimentární intoxikace cs
dc.subject mycotoxins en
dc.subject aflatoxin en
dc.subject ochratoxin A en
dc.subject patulin en
dc.subject alimentary intoxication en
dc.title Toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách cs
dc.title.alternative Toxins and Secondary Metabolites of Fungi in Food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležálková, Iva
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated The contemporary modern society is exposed to many risk factors. Such factors include mycotoxins and toxigenic fungi. A greater importance is put on the late toxic effects such as carcinogenicity, immunotoxicity and developmental toxicity occurring by taking single low doses or repeated small doses from foods. It is neceséry to protect foods and feed from mould, therefore it is very important to store the foods which are susceptible to mold in a cool dry place. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21915
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
pospíšilová_2011_bp.pdf 1.440Mb PDF View/Open
pospíšilová_2011_vp.doc 90.5Kb Microsoft Word View/Open
pospíšilová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account