Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Marek, Petr
dc.date.accessioned 2012-03-10T00:08:57Z
dc.date.available 2012-03-10T00:08:57Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16602
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá celkovým obsahem polyfenolů a antioxidantů v netradičních druzích ovoce, konkrétně v plodech dřínu, jeřábu a bezu. Tyto uvedené druhy netradičního ovoce se vyznačují vysokým obsahem biologicky aktivních látek, především polyfenolů a antioxidantů. Teoretická část této diplomové práce se zabývá popisem daného ovoce, jeho botanickou charakteristikou, pěstováním, chemickým složením daného ovoce, popisem nejvýznamnějších odrůd a využitím ovoce v potravinářském průmyslu. V této části práce jsou podrobně rozebrány výše zmíněné netradiční druhy ovoce (dřín, jeřáb a bez). V praktické části jsou vyhodnoceny údaje o celkových polyfenolech a antioxidantech získané z laboratorní analýzy. Tyto získané údaje jsou dále zpracovány do přehledných grafů a konfrontovány s odbornou literaturou. cs
dc.format 108 s. cs
dc.format.extent 6207084 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Dřín cs
dc.subject jeřáb cs
dc.subject bez cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject Cornelian cherry en
dc.subject Rowan en
dc.subject Elderberry en
dc.subject Polyphenols en
dc.subject Antioxidants en
dc.title Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu. cs
dc.title.alternative The Antioxidant Properties of Cornelian Cherry, Rowan and Elderberry Cultivars. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated This Thesis deals with the total Content of Polyphenols and Antioxidants in non-traditional Fruits, specifically in the Fruits of Cornelian cherry, Rowan, and Elderberry. These non-traditional types of the Fruit have a high Content of biologically active Compounds, especially Polyphenols and Antioxidants. The theoretical Part of this Thesis deals with the description of the Fruit, the botanical Characteristics, Cultivation, chemical Composition of Fruits, the Most important Cultivars of Fruit and their use in the food Industry. In this Part of the Work in detail above nontraditional Fruits (Cornelian cherry, Rowan and Elderberry) are discussed. In the practical Part the evaluated Data on total Polyphenols and Antioxidants derived from laboratory Analysis are presented. The Data obtained are further processed into Graphs and compared with the Literature. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22630
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
marek_2011_dp.pdf 5.919Mb PDF View/Open
marek_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
marek_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account