dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Sobková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T23:49:52Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T23:49:52Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16565
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit stravování při onemocnění diabetes mellitus. V práci jsou uvedeny obecné informace o nemoci, přidružené komplikace a především jsou zde konkretizovány doporučené stravovací návyky nemocných a vhodné i nevhodné potraviny. V praktické části jsou poté zpracovány dotazníky a jídelní lístky diabetiků. Z jídelních lístků, které sestavili tři vybraní respondenti, bylo zjištěno, že ani jeden z nich nesplňuje doporučené výživové hodnoty. Průzkumem pomocí dotazníků bylo zjištěno, že z celkového počtu dotazovaných je žen diabetiček více než mužů a to v poměru 1,5:1. |
cs |
dc.format |
110 s. |
cs |
dc.format.extent |
1690860 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
inzulín
|
cs |
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
stravování
|
cs |
dc.subject |
jídelníček
|
cs |
dc.subject |
komplikace
|
cs |
dc.subject |
diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
insulin
|
en |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
eating
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
complication
|
en |
dc.title |
Spotřební koš pro diabetiky |
cs |
dc.title.alternative |
Consumer Basket for Diabetics |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to address the disease diet Diabetes mellitus. There are given general information about the disease, associated complications and especially here are the recommended dietary habits of patients and appropriate and inappropriate food. The practical part is then processed questionnaires and diabetic menus. From the menus, selected by the three respondents, it was found that neither of them do not meet the recommended nutritional value. By questionnaire surveys revealed that the total number of respondents with diabetes, are more women than men at a ratio of 1,5:1. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22639
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|