Spotřební koš pro diabetiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Spotřební koš pro diabetiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Sobková, Veronika
dc.date.accessioned 2012-03-09T23:49:52Z
dc.date.available 2012-03-09T23:49:52Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16565
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit stravování při onemocnění diabetes mellitus. V práci jsou uvedeny obecné informace o nemoci, přidružené komplikace a především jsou zde konkretizovány doporučené stravovací návyky nemocných a vhodné i nevhodné potraviny. V praktické části jsou poté zpracovány dotazníky a jídelní lístky diabetiků. Z jídelních lístků, které sestavili tři vybraní respondenti, bylo zjištěno, že ani jeden z nich nesplňuje doporučené výživové hodnoty. Průzkumem pomocí dotazníků bylo zjištěno, že z celkového počtu dotazovaných je žen diabetiček více než mužů a to v poměru 1,5:1. cs
dc.format 110 s. cs
dc.format.extent 1690860 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject diabetes mellitus cs
dc.subject inzulín cs
dc.subject dieta cs
dc.subject stravování cs
dc.subject jídelníček cs
dc.subject komplikace cs
dc.subject diabetes mellitus en
dc.subject insulin en
dc.subject diet en
dc.subject eating en
dc.subject menu en
dc.subject complication en
dc.title Spotřební koš pro diabetiky cs
dc.title.alternative Consumer Basket for Diabetics en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to address the disease diet Diabetes mellitus. There are given general information about the disease, associated complications and especially here are the recommended dietary habits of patients and appropriate and inappropriate food. The practical part is then processed questionnaires and diabetic menus. From the menus, selected by the three respondents, it was found that neither of them do not meet the recommended nutritional value. By questionnaire surveys revealed that the total number of respondents with diabetes, are more women than men at a ratio of 1,5:1. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22639
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
sobková_2011_dp.pdf 1.612Mb PDF View/Open
sobková_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
sobková_2011_op.doc 141Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account