dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Sekyrová, Jarmila
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T18:00:45Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T18:00:45Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16117
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá problematikou včelího medu, jenž má značný význam ve výživě. V teoretické části byly popsány jeho základní fyzikálně-chemické vlastnosti. Byly také popsány druhy medu. Řešena byla také problematika falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno rovněž senzorické hodnocení. |
cs |
dc.format |
67 s. (83 515 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1479656 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Včelí med
|
cs |
dc.subject |
metody autentifikace
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
Honey bee
|
en |
dc.subject |
authentication methods
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.title |
Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Chemical and Senzory Properties of Exotic and Domestic Honeys |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Monika |
|
dc.date.accepted |
2011-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with issue of bee honey, which has great importance in nutrition. In the theoretical part of the work, I have described its fundamental physico-chemical properties. Moreover, I have distinguished various types of honey. The thesis has been also concerned with honey falsification, and it has been discussed the way of its authentication. The practical part includes the analysis of the selected components and important quality parameters o various kinds of honey obtained from market area. The results have been compared through the legislation of stated values. To give the overall appraisal, I have also accomplished sensory evaluation. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21593
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|