Význam zoosterolů ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam zoosterolů ve výživě člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Píšťková, Kateřina
dc.date.accessioned 2012-03-09T17:14:14Z
dc.date.available 2012-03-09T17:14:14Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16085
dc.description.abstract Bakalářská práce seznamuje čtenáře s problematikou zoosterolů ve výživě člověka se za-měřením na cholesterol. V prvních dvou kapitolách jsou charakterizovány steroly a lipo-proteiny. Třetí kapitola je zaměřena na metabolizmus cholesterolu, patologické stavy zapří-činěné změnami v jeho metabolizmu, biosyntézu cholesterolu a jeho přeměny na žlučové kyseliny, steroidní hormony a kalciferoly. Poslední kapitola se zabývá fyziologickými účinky cholesterolu a jeho význam ve výživě člověka. Jsou zde zahrnuty nejdůležitější kar-diovaskulární choroby spojené s vysokým příjmem cholesterolu ve stravě. cs
dc.format 53 cs
dc.format.extent 1332851 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Steroly cs
dc.subject cholesterol cs
dc.subject TAG cs
dc.subject lipoproteiny cs
dc.subject LDL cs
dc.subject HDL cs
dc.subject metabolizmus cs
dc.subject žlučové kyseliny cs
dc.subject kardiovaskulární onemocnění cs
dc.subject ateroskleróza cs
dc.subject Sterols en
dc.subject cholesterol en
dc.subject TAG en
dc.subject lipoproteins en
dc.subject LDL en
dc.subject HDL en
dc.subject metabolism en
dc.subject bile acids en
dc.subject cardiovascular diseases en
dc.subject atherosclerosis en
dc.title Význam zoosterolů ve výživě člověka cs
dc.title.alternative Importance of Zoosterols in Human Nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2011-06-20
dc.description.abstract-translated Bachelor work deals with the importance of zoosterols (especially cholesterol) in human nutrition. In the first two chapters there are characterized sterols and lipoproteins. The third chapter is focused on the cholesterol metabolism, pathological conditions caused by changes in its metabolism, cholesterol biosynthesis and its conversion into bile acids, ster-oid hormones and calciferols. The last chapter is concerned in the physiological effects of cholesterol and its importance in human nutrition. There are included the most important cardiovascular diseases associated with high intake of cholesterol in the diet. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21913
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
píšťková_2011_bp.pdf 1.271Mb PDF View/Open
píšťková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
píšťková_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account