dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Dvořáková, Vendula
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T15:08:35Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T15:08:35Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15930
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nemoci diabetes mellitus související s diet-ními opatřeními při léčbě cukrovky u dětí. Definuje toto onemocnění, jeho výskyt, příznaky a léčbu nemoci. Dále se zaměřuje na specifické nutriční potřeby u nemocných dětí, mož-nosti ovlivnění glykemie výživou a hodnocení potravin tzv. glykemickým indexem. V praktické části je vyhodnocení ověřených znalostí u žáků 7. tříd základních škol o diabe-tes mellitus u dětí. |
cs |
dc.format |
84 s. (99 677 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
6611844 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
glykemie
|
cs |
dc.subject |
glykemický index
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
glycemia
|
en |
dc.subject |
glycemic index
|
en |
dc.title |
Výživa při onemocnění diabetes mellitus u dětí |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition for Children Diagnosed with Diabetes Mellitus |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2011-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on the diabetes mellitus disease and its issues related to dietary measures while treating children?s diabetes. The thesis is defined the disease, its incidence, symptoms and treatment. Than it lists specific nutritional needs of sick children, the possibility of nutritive influence on glycemia and evaluation of food by so called gly-cemic index. The practical part is based on the study of knowledge in diabetes mellitus field across portfolio of students of 7th grade elementary school. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21789
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|