Výživa při onemocnění diabetes mellitus u dětí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa při onemocnění diabetes mellitus u dětí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Dvořáková, Vendula
dc.date.accessioned 2012-03-09T15:08:35Z
dc.date.available 2012-03-09T15:08:35Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15930
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nemoci diabetes mellitus související s diet-ními opatřeními při léčbě cukrovky u dětí. Definuje toto onemocnění, jeho výskyt, příznaky a léčbu nemoci. Dále se zaměřuje na specifické nutriční potřeby u nemocných dětí, mož-nosti ovlivnění glykemie výživou a hodnocení potravin tzv. glykemickým indexem. V praktické části je vyhodnocení ověřených znalostí u žáků 7. tříd základních škol o diabe-tes mellitus u dětí. cs
dc.format 84 s. (99 677 znaků) cs
dc.format.extent 6611844 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa cs
dc.subject diabetes mellitus cs
dc.subject glykemie cs
dc.subject glykemický index cs
dc.subject nutrition en
dc.subject diabetes mellitus en
dc.subject glycemia en
dc.subject glycemic index en
dc.title Výživa při onemocnění diabetes mellitus u dětí cs
dc.title.alternative Nutrition for Children Diagnosed with Diabetes Mellitus en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2011-06-22
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on the diabetes mellitus disease and its issues related to dietary measures while treating children?s diabetes. The thesis is defined the disease, its incidence, symptoms and treatment. Than it lists specific nutritional needs of sick children, the possibility of nutritive influence on glycemia and evaluation of food by so called gly-cemic index. The practical part is based on the study of knowledge in diabetes mellitus field across portfolio of students of 7th grade elementary school. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21789
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
dvořáková_2011_bp.pdf 6.305Mb PDF View/Open
dvořáková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
dvořáková_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account