Vývoj metodiky pro stanovování termodynamických parametrů host-guest systémů pomocí ITC

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj metodiky pro stanovování termodynamických parametrů host-guest systémů pomocí ITC

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vícha, Robert
dc.contributor.author Branná, Petra
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:40:33Z
dc.date.available 2012-03-09T14:40:33Z
dc.date.issued 2011-05-09
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15899
dc.description.abstract Předmětem výzkumu bylo studium inkluzních supramolekulárních komplexů adamantano-vých ligandů s cyklodextriny a cucurbiturily. Byly studovány termodynamické parametry inkluzních komplexů, za které zodpovídá řada vazebných interakcí. Dalším úkolem bylo zjistit, jak ligandy pronikají do kavity hostitelských molekul. Úkolem bylo především op-timalizovat podmínky experimentu, za kterých by bylo možné měřit série adamantanových ligandů, s možností srovnání naměřených hodnot. Pro stanovení asociačních konstant a termodynamických parametrů komplexačních reakcí byla použita metoda ITC. cs
dc.format 61 s. cs
dc.format.extent 4610566 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Cyklodextriny cs
dc.subject Cucurbiturily cs
dc.subject inkluzní komplexy cs
dc.subject asociační konstanty cs
dc.subject host-guest systém cs
dc.subject ITC cs
dc.subject Cyclodextrins en
dc.subject Cucurbiturils en
dc.subject inclusion complexes en
dc.subject association constants en
dc.subject host-guest systems en
dc.subject ITC en
dc.title Vývoj metodiky pro stanovování termodynamických parametrů host-guest systémů pomocí ITC cs
dc.title.alternative Development of Methodology for Estimation of Host-Guest Thermodynamical Parameters Using ITC en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rouchal, Michal
dc.date.accepted 2011-06-09
dc.description.abstract-translated The subject of research was the study of inclusion supramolecular host-guest complexes of adamantane-based ligands with cyclodextrins and cucurbiturils. Thermodynamic paramet-res of inclusion complexes which is affected by many bonding interactions were studied. Another task of the work was to find out how ligands penetrate cavity of host molecules. In the first place experiment options were optimised so all series of adamantane-based ligands could be measured and matched. The isothermal titration calorimetry was used for determination of association constants and other thermodynamic parameters of complexation. en
dc.description.department Ústav chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/199 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie potravin a bioaktivních látek cs
dc.thesis.degree-discipline Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22212
dc.date.assigned 2011-02-14
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
branná_2011_dp.pdf 4.396Mb PDF View/Open
branná_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
branná_2011_op.doc 113.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account