Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Švecová, Zlata
dc.date.accessioned 2012-03-09T11:07:11Z
dc.date.available 2012-03-09T11:07:11Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15619
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na dříve běžně pěstovanou a konzumovanou plodinu, kterou je pohanka. Tato pseudocereálie bude v práci popisována jako bioprodukt, který je v současné době opět na vzestupu, ať už po stránce zemědělské, tak i gastronomické. Popis pohanky bude zaměřen nejen na její botanické vlastnosti, ale i na obsah látek, které jsou v ní v nemalé míře obsaženy. V praktické části budou představeny recepty z pohanky, jejichž zařazení do dnešního jídelníčku může být vhodným a vítaným zpestření. cs
dc.format 55 cs
dc.format.extent 1310465 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: pohanka cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject rutin cs
dc.subject výživa cs
dc.subject Keywords: buckwheat en
dc.subject pseudocereal en
dc.subject routines en
dc.subject nutrition en
dc.title Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii cs
dc.title.alternative Buckwheat as bioprodukt, and its use in gastronomy. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis focuses on the previously widely grown and consumed crops, the buckwheat. This pseudocereal will work described as organic products, which is currently on the rise again, either in terms of agriculture, as well as gastronomic. Description buckwheat will focus not only on its botanical characteristics, but also the content of sub-stances that are in it, in no small measure included. The practical part presents recipes from buckwheat, whose inclusion in today's diet may be appropriate and welcome diversificati-on. Bachelor thesis focuses on the previously widely grown and consumed crops, the buckwheat. This pseudocereal will work described as organic products, which is currently on the rise again, either in terms of agriculture, as well as gastronomic. Description buckwheat will focus not only on its botanical characteristics, but also the content of sub-stances that are in it, in no small measure included. The practical part presents recipes from buckwheat, whose inclusion in today's diet may be appropriate and welcome diversificati-on. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 16262
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
švecová_2011_bp.pdf 1.249Mb PDF View/Open
švecová_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
švecová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account