Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Marholtová, Andrea
dc.date.accessioned 2012-03-09T05:13:51Z
dc.date.available 2012-03-09T05:13:51Z
dc.date.issued 2011-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15168
dc.description.abstract Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního procesu je surový materiál předzpracován ve třech odlišných prostředích v kyselém, neutrálním a zásaditém. Druhý stupeň extrakce je proveden enzymovým opracováním materiálu. Ve třetím stupni extrakce jsou sledovány vybrané technologické podmínky (teplota, čas) na kvalitu připravených želatin (hydrolyzátu). Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Statgraphics. cs
dc.format 75 s. cs
dc.format.extent 1821587 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hovězí šlacha cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject želatina cs
dc.subject vedlejší bílkovinné produkty cs
dc.subject beef tendon en
dc.subject extraction en
dc.subject gelatin en
dc.subject protein by-products en
dc.title Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. cs
dc.title.alternative Modelling of Conditions of Gelatin Extraction from Beef Tendons. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Polášková, Martina
dc.date.accepted 2011-06-09
dc.description.abstract-translated This work deals with modeling of the conditions of gelatine extraction from bovine tendons. The theoretical part is described by-products of protein in meat processing and their possible use, followed by the characterization of the technology of gelatin. The practical part is concerned with the extraction of gelatin. Extraction of gelatin (hydrolyzate) takes place in three stages of the technological process. In the first stage of the extraction process is the preprocessing of raw material in three different medium - in acid, neutral and alkaline conditions. The second stage of extraction is performed with the enzyme processing of material. In the third stage of extraction are monitored selected technological conditions (temperature, time) on the quality of the prepared gelatin (hydrolyzate). The measured results are evaluated in the statistical program Statgraphics. en
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/201 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a management cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 21923
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
marholtová_2011_dp.pdf 1.737Mb PDF View/Open
marholtová_2011_vp.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open
marholtová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account